Hirdetés

Vista tipp: a hibernáció kikapcsolása



|

Hirdetés

Egy asztali számítógép esetében már nem fontos ez a szolgáltatás, ráadásul akár értékes helyet is foglalhat. A Windows XP-ben egyetlen kattintással kikapcsolhattuk, de a Vistában ez már rendszerfunkcióként üzemel, tehát kizárólag rendszergazdai jogosultságokkal kapcsolhatjuk ki.

 

Az Energiagazdálkodási lehetőségekben hiába állítjuk be a hibernálás tiltását, a rendszer mégsem hajtja végre, és a fájl továbbra is a helyén marad. A teljes szolgáltatást csak parancssorból tudjuk kikapcsolni, amelyet adminisztrátorként kell futtatnunk. A Start menüben nyissuk meg a Kellékek csoportot, jobb egérrel kattintsunk a Parancssorra, és a menüből válasszuk a Futtatás rendszergazdaként pontot. A figyelmeztetés (és egy esetleges jelszó megadása) után megnyílik a konzol, ahová a következő sort kell beírni: powercfg –h off. A –h kapcsoló a hibernációs szolgáltatásra utal, értelemszerűen az on utótaggal tudjuk később visszaállítani, ha szükségünk lenne rá. A parancs azonnal végrehajtódik, újraindításra nincs szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.