Hirdetés

Visual Basic Linuxra



|

Megjelent a Mono Project Visual Basic .Net fordítója

Hirdetés

A Mono projekt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a Microsoft .Net eszközeivel kompatibilis, szabadforrású fejlesztőkörnyezetet készítsen. A nyílt forrásoknak köszönhetően a Mono alkalmazásfuttató környezet nem csak Windowson, hanem bármilyen más, modern operációs rendszert használó gépen működik.

 

Bár a Mono környezet még nem képes minden eredeti, Windowsra írt .Netes program futtatására, a most elkészült fordító segít a VB forráskódban elérhető alkalmazásokat „bárhol” futtathatóvá tenni. Elemzők szerint a vállalati .Netes alkalmazások több mint fele Visual Basic .Net alá íródott, így az új compiler segítségével azonnal átfordítható lesz a vállalati alkalmazások jelentős része Linux alá. A VB után a .Netes Microsoft C++ és C# kódokhoz való Mono fordítók elkészülte sem tűnik elérhetetlen álomnak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.