Hirdetés

VLC Player: máris kikerülhet az AppStore-ból



|

A program csak pár hete érhető el az online boltból, de jogi ellentétek miatt az Apple vélhetően rövid időn belül el fogja távolítani.

Hirdetés

A VLC nevű médialejátszó az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert: fájlformátumok terén „mindenevő", emellett az erőforrásigénye is alacsony, ráadásul multiplatform - Windows-ra, Linuxra, Mac OS-re, és iOS-re is elérhető.

 

VLC Media Player (Apple iOS)
VLC Media Player (Apple iOS)

 

Utóbbi verzió kapcsán viszont akadt most egy kis probléma: Rémi Denis-Courmont, a szoftver egyik fejlesztője szerint az almás cég terjesztési szabályzata több ponton is sérti a program GNU GPL licencét, ilyen keretek közt pedig törvénytelen forgalmazni az alkalmazást - még akkor is, ha egy ingyenes megoldásról van szó.


Így az úriember levélben felszólította az Apple-t, hogy a lehető legrövidebb időn belül teremtsenek lehetőséget a nyílt forráskódú szoftver legális terjesztésére. A céget egyszer már megkereste ezzel az FSF (Free Software Foundation) is, amely hatására az illetékesek egyezkedés helyett több érintett alkalmazást is eltávolítottak az AppStore-ból. Feltehetően ez most sem lesz másképp, így a VLC-t rövid időn belül csak a jailbreakelt eszközök tulajai tudják majd használni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.