Hirdetés

Warezolt az amerikai hadsereg



|

Az 50 millió dolláros kártérítés állítólag a fejlesztő valódi veszteségének töredéke.

Hirdetés

A Network World beszámolója alapján warezolási botrányba keveredett az amerikai hadsereg, ugyanis az Apptricity egyik alkalmazását 100 szerveren és 9000 kliensen használta évekig jogtalanul. A hadsereggel peren kívül kiegyezve a fejlesztő 50 millió dollár kártérítést harcolt ki magának, amely állítólag az illegális szoftverhasználat piaci értékének töredéke, viszont innentől kezdve megfelelő mennyiségben licencelik tőlük a szoftvert.

Hirdetés


A vállalat beszámolója alapján egy logisztikai programról van szó, amely segítségével valós időben lehet követni a szállított készletek földrajzi helyzetét, továbbá azt is képes megmondani, hogy egy specifikus tárgy a szállító jármű pontosan melyik rekeszében található. Ezen felül természetesen hasznos riportokat is generál az alkalmazás.


Az Apptricity állítása szerint a warezolás valószínűleg nem volt rosszindulatú, csupán olyannyira jól működött a programjuk, hogy vírusként kezdett terjedni a logisztikai munkát végzők közt – ami természetesen fantasztikus hír, csak a fejlesztő nem kapta meg a kompenzációját.


(Forrás: Network World | Fotó: US Army Africa / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.