Hirdetés

WARP: a Windows 7 beépített DirectX-gyorsítója



|

Az új OS képes lesz a CPU-n keresztül a DirectX10 gyorsítására, függetlenül attól, milyen videókártyánk van.

Hirdetés

 

A Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7, egy WARP nevezetű rendszerrel is fel lesz vértezve. Ez a DirectX 10 gyorsítását szolgálja, méghozzá a processzoron keresztül.

 

A WARP, amely teljes mértékben támogatja a Direct3D 10-et és 10.1-et, ezek futtatását teszi lehetővé a processzoron, kikerülve így a számítógép hardveres 3D-s gyorsítását; mindegy tehát, hogy milyen videókártya van a PC-nkben.

 

unofficial-windows-7-wallpaper.jpg

 

A rendszer minimum követelménye egy mindössze 800 MHz-es CPU, noha a Microsoft elismerte, természetesen minden jobban működik majd a többmagos processzorokon.

 

Noha a WARP nem repíti majd az egekbe gépünk teljesítményét a legerőforrásigényesebb játékokban, de a Windows 7 asztali felhasználói élményét, és a 3D-s kiegészítések, programok értékét feltétlen növeli.

 

Segít persze a játékokban is, a Microsoft mérései szerint például a Crysis 800 x 600-as felbontás és a legalacsonyabb beállítások mellett átlagosan 7,36 fps-t teljesített egy nyolcmagos Core i7-rendszerrel, szemben az Intel megoldásával, amely bár DirectX 10-es integrált grafikus kártyát használt, csak 5,17 fps-t ért el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.