Hirdetés

Wayland kijelzőszervert hozott a Fedora 25



|

Ez az első alapértelmezetten nem X11-et használó disztribúció.

Hirdetés

Kedden elérhetővé vált a Red Hat által gondozott Fedora 25 Linux-disztribúció. A legnagyobb érdekességét az adja, hogy ez az első X11 helyett már alapértelmezetten Wayland kijelzőszervert használó disztribúció, bár nem támogatott grafikus hardver detektálása esetén a rendszer persze visszaáll az X használatára. A Canonical által fejlesztett Mirrel rivális protokoll az X-hez képest sokkal egyszerűbb és biztonságosabb, megfelelő driverek esetén hatékonyabb erőforráshasználatot tehet lehetővé.


Hirdetés


A 4.8-as Linux rendszermagot és GNOME 3.22 kezelőfelület használó Fedora 25 további érdekességei közül kiemelendő a Flatpak szoftvercsomagok kezelése, az MP3 fájlok lejátszásához szükséges kodek egyszerűbb telepíthetősége, továbbá a lenti képen látható Fedora Media Writer alkalmazás, amellyel a rendszer iránt érdeklődők könnyen letölthetik és kimásolhatják egy bootolható USB adathordozóra a telepítőkészletét.



(Forrás: Neowin, Fedora)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.