Hirdetés

Web Bluetooth-támogatással újított a Chrome 53



|

Kísérleti támogatást nyújt a közeli Bluetooth-alapú eszközöknek az új Chrome böngésző.

Hirdetés

A böngészők immáron nagyon hasznos webes appokkal rendelkeznek, illetve képesek együtt dolgozni az operációs rendszerekkel és a gép hardverével is - például értesítéseket küldenek vagy a webkamerát kezelik. 

Hirdetés

A következő lépés a jelek szerint a Bluetooth, ugyanis a nemrég megjelent Google Chrome 53 az első olyan verzió, amelynek segítségével a webfejlesztők csatlakozhatnak egy programhoz, és olyan funkciókat tesztelhetnek, amelyek lehetővé teszik a weboldalak számára, hogy a közeli Bluetooth-alapú eszközökkel dolgozzanak. 

Ennek hála például a webes appok meg tudnak majd jeleníteni adatokat az okostelefonokról vagy a fitneszes karkötőkről, de az okostermosztát vagy az okosizzó irányítása is megoldható lesz. 

Az IoT-alapú termékek használatához jelenleg internetkapcsolat kell, de a jövőben elég lehet a Bluetooth és egy böngésző, internet nélkül. 

A Web Bluetooth egyelőre csak a Chrome 53 Chrome OS-re, macOS-re, Androidra (6.0-tól) és Linuxra írt verziójában érhető el, a windowsos támogatáson még dolgoznak. A Web Bluetooth kizárólag a Bluetooth LE-alapú eszközökkel működik, és még a Bluetooth 4.x verzióból sem minden eszközzel kompatibilis. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.