Hirdetés

Webalkalmazások böngésző nélkül



|

Megjelent az Adobe Apollo fejlesztőkörnyezet első alfaverziója.

Hirdetés

Az Apollo az internetes technológiák elérhetőségét az asztali alkalmazások gazdagságával párosítva böngésző nélkül is gördülékenyen működik a különböző operációs rendszereken az egységesebb és megkapóbb felhasználói élményszerzés érdekében.

 

Az Apollo az emberek számára közvetlen hozzáférést biztosít az internetes alkalmazásokhoz (beleértve a HTML, a JavaScript, a Flash és a PDF formátumot is) anélkül, hogy a böngészőt meg kellene nyitni. Ezzel a munkaállomásokon a már megszokott alkalmazások élményét kínálja, a tartalommal pedig egyszerűbben és a megbízhatóbban lehet kapcsolatba kerülni. Az Apollóval az emberek rögtön az asztalról indíthatják az alkalmazásokat, és kapcsolat nélkül is dolgozhatnak. Amikor a hálózati kapcsolat elérhető, az újonnan létrehozott vagy módosult tartalmat gördülékenyen lehet szinkronizálni. A hamarosan megjelenő verziókban az asztalba beépülő Apollo lehetővé teszi majd, hogy az emberek különböző elemeket, például képfájlokat és egyéb médiakellékeket a fogd és vidd módszerrel közvetlenül Apollo alkalmazásokba küldjenek.

 

Az Apollo első fejlesztői verziója tartalmaz egy ingyenes SDK-t, amely az Apollo alkalmazásokkal végzett fejlesztéshez és munkához biztosít parancssoros eszközkészletet. A webfejlesztők szabadon választott integrált fejlesztőkörnyezetet (IDE) használhatnak, beleértve az Adobe eszközeit – ilyen például az Eclipse alapú Flex Builder, a Flash, és a Dreamweaver –, amivel lényegesen rövidebb idő alatt készíthetnek Apollo alkalmazásokat, mint ami a hagyományos asztali alkalmazások fejlesztéséhez és terjesztéséhez kell. Az Apollo kiegészíti az Ajax és más RIA-technológiákat. Emellett az Apollo hamarosan megjelenő verziói integrálni fogják a PDF-et, Linuxon is futni fognak és erőteljesebb Ajax támogatással rendelkeznek, a későbbi Apollo pedig a mobil technológiákat is kihasználja majd.

 

Már elérhető!

Az Apollo alkalmazások futtatásához szükséges Apollo alkalmazás-futtató alfa verziója és az Apollo SDK máris ingyenesen letölthető az Adobe Labs honlapjáról Windowsra és Mac OS-re, a későbbi verziók pedig Linuxon is elérhetőek lesznek.

 

*

A RIA-k napjainkra a webes-számítógépes élmény központi elemeivé váltak. Azon dolgozunk, hogy az innovatív alkalmazások eme új generációjával áthidaljuk a szakadékot a web és a személyi számítógép között. Az Apollo több millió webfejlesztőt segít abban, hogy a sokoldalú internetes alkalmazásaikat az általuk már ismert eszközök felhasználásával fejlesszék” – mondja Kevin Lynch, az Adobe első alelnöke és vezető szoftvertervezője. „A mostani alfa kiadással a fejlesztői és tervezői közösséggel együttműködve tovább alakítjuk azt, hogy a világ hogyan viszonyul az ötletekhez és az információkhoz. Türelmetlenül várjuk, hogy a közösség mit fog kihozni ebből az új közegből.”

 

Az eBay folyamatosan arra törekszik, hogy végfelhasználói számára a legmegkapóbb élményt biztosítsa” - mondja Max Mancini, az eBay diszruptív innovációs főigazgatója. „Az Apolloval végzett munkánk egy példa a sok közül, amellyel az eBay böngésző nélküli szórakoztató, magával ragadó élményt biztosít. Segítségével az eBay.com piactér közvetlenül a felhasználók asztalára kerül valós idejű terméktájékoztatás és aukciós frissítések mellett.”

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.