Hirdetés

Webre megy az Office



|

A Microsoft bemutatta webes irodai alkalmazásainak előzetesét.

Hirdetés

A Los Angeles-ben zajló Professional Developer Conference rendezvényen a Microsoft bemutatta az Office jövőbeli webes megfelelőjét, az Office 14-et, amely az irodai alkalmazáscsomagban már megismert programok - Word, Excel, PowerPoint és OneNote - böngészőkben müködő, egyszerűsített verzióit fogja tartalmazni. A prezentáció alapján a az új Office weben, mobilon és PC-n is egyaránt elérhető lesz, sőt a felhasználók ugyanazt a dokumentumot bármelyik platformon zökkenőmentesen szerkeszthetik, bárminemű fájlkompatibilitási probléma nélkül váltogatva a verziók között.

"A világháló legjobb részeit integráljuk a Windowsba, és a Windows legjobb részeit integráljuk a világhálóba." - mondta Ray Ozzie, a Microsoft vezető szoftverfejlesztője. "A PC-ről a webre, onnan telefonra, illetve a szervertől a „felhőig" arra koncentrálunk, hogy megalkossuk a felhasználói élmények következő generációját, melyek megváltoztatják ahogyan élünk, dolgozunk vagy játszunk."

 

netword.jpg


A felhasználók az Office 14 segítségével létrehozhatják, szerkeszthetik, vagy megoszthatják Office dokumentumaikat, bármely eszközről érik is el azokat éppen. Az Office Word, Excel, PowerPoint és a OneNote webszolgáltatások az Office Live-on keresztül lesznek elérhetőek az egyéni felhasználók számára, míg a cégek meglevő licenc konstrukciójuk és hosztolt előfizetés segítségével érhetik majd el ezeket a szolgáltatásokat. Ez az új szolgáltatás kompatibilis lesz az olyan elterjedt webböngészőkkel, mint az Internet Explorer, a Firefox és a Safari. A Microsoft az év végéig nyilvánosságra fogja hozni az Office webes alkalmazások egy  technológiai előzetesét Addig is azok, akiket érdekel a hamarosan várható béta verzió, már regisztrálhatnak a Microsoft Office Live Workspace-en keresztül.

 

 

netexcel.jpg

 

Az első béta verzió megjelenése 2009 elején várható, a végleges verziója pedig valamikor a következő év második felében érkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.