Hirdetés

Windows 10-re is jön a böngészős Skype



|

A Windows 10 Edge böngészőjében is elérhető lesz a Skype for Web szolgáltatás.

Hirdetés

Kétségtelen tény, hogy a Skype az elmúlt években sokat veszített népszerűségéből, a Microsoftnál azonban mindent megtesznek a folyamat megállításáért. A fejlesztők még 2014-ben jelentették be, hogy szeretnék böngészőkben - külön plug-in telepítése nélkül - is elérhetővé tenni a hang- és videóhívó szolgáltatást. A munka azóta is folyik, a játékba pedig beszállt az Edge is.

Hirdetés

A legutóbbi Windows 10 Insider Preview már tartalmazza az Object RTC API-t, ami valós idejű kommunikációt tesz lehetővé nem csak a Skype for Webnek, hanem minden WebRTC-re épülő programnak. Sajnos jelenleg csak egy preview verzió érhető el, így a szolgáltatás kipróbálására még várnunk kell egy keveset.

A hírek szerint még idén véglegesítik a technológiát, és élesben is telefonálhatunk vagy videóchatelhetünk az Edge böngészőben. A nagy rivális Chrome, Firefox és Safari egyébként már támogatják a WebRTC szabványt, esetükben gyakorlatilag csak a Skype csapatán múlik, mikor teszik elérhetővé a szolgáltatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.