Hirdetés

Windows 7-re voksolnak a vállalatok



|

A tájékoztatás alapján a Microsoftot nem zavarja a helyzet.

Hirdetés

A nagy számítógépgyártókkal együtt a redmondi vállalat is eladásokban gazdag hónapok elé néz, ám itt most nem csak a karácsonyról van szó, hanem a Windows XP terméktámogatásának jövő április elején való megszűnéséről. Az átlagos fogyasztók csak a váltásra kényszerülők egy részét képezik, rengeteg vállalatnak kell minél gyorsabban modernizálnia a gépparkját.

Hirdetés


Az amerikai PCWorld kutakodása alapján az üzleti felhasználók esetében nem játszik a modern felülettel is felszerelt Windows 8, a magyarázat szerint ennek fő oka, hogy a nagyvállalatok alapvetően nem hajlandóak a piacon csak 1-2 éve jelen lévő platformra váltani. Érzésünk szerint emellett erősen közrejátszhat, hogy a Windows 8 kezeléséről a munkavállalók egy részének muszáj lenne oktatást tartani, míg Windows 7 esetén erre nincs szükség.


A megkeresett cégek közül a Fiberlink, SoftChoice és Dell is megerősítette, hogy az ügyfeleik csupán elenyésző kisebbsége váltott Windows 7 helyett Windows 8-ra. A Microsoft szempontjából nem túl rózsásnak tűnő fejlemény látszólag nem zavarja Redmondot, a tájékoztatásuk szerint ugyanis a régebbi rendszer licenceléséből is szép bevétel származik, teljes mértékben támogatják az erre váltókat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.