Hirdetés

Windows 7: tölthető az Internet Explorer 10 RP



|

Vélhetően még idén elérhetővé fog válni a böngésző végleges változata.

Hirdetés

Nemrég a Microsoft elérhetővé tette az Windows 8-ban bemutatkozott Internet Explorer 10 webböngésző Windows 7-es verziójának Release Preview változatát. Ezen verzió a stabillá nyilvánítás előtti utolsó tesztelési változat, így ha a Microsoft programozói nem találnak benne komoly hibát, akkor gyakorlatilag ez lesz a hamarosan (valószínűleg még idén) megjelenő végleges változat.


Az új Internet Explorer a végfelhasználók és fejlesztők számára egyaránt rengeteg újdonságot hoz, a teljesítménybeli és biztonsági újításokon felül elődjéhez képest rengeteg fontos, elsősorban HTML5-höz kapcsolódó újítással rendelkezik. Az összehasonlítás kedvéért a népszerű HTML5 Test weboldalon az Internet Explorer 10 320+4 pontot kap, az elődje 138+5 pontot érdemel, a Firefox 16 372+10 ponttal büszkélkedhet, az Opera 12.10 tekintélyes 419+9 pontot zsebel be, míg a Chrome 23 448+13 ponttal vezeti a technológiai versenyt.


Megemlítendő, hogy a Windows 8-as Internet Explorer 10 az utóbbi hónapokban rendszeresen a riválisok és hirdetők kereszttüzében állt a Do Not Track biztonsági funkció gyári aktiválása miatt, ráadásul a Microsoft a Windows 7-es változat esetén sem hajlandó változtatni a kritizált alapbeállításon. A hirdetők és böngészőgyártók megállapodása szerint a DNT-t előbbiek csak akkor hajlandóak figyelembe venni, ha a felhasználó manuálisan kapcsolja be, tehát tudatosan nem kíván követős sütiket kapni.


Ennek valószínűleg az lesz a következménye, hogy az Internet Explorer 10 esetében a hirdetéseket szolgáltató szerverek többsége nem fogja figyelembe venni a beállítást, hiszen nem lehet megítélni, hogy tudatosan lett-e aktiválva a Do Not Track.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.