Hirdetés

Windows 8-as táblagéppel jön ki a Samsung



|

Már a jövő héten számíthatunk az újdonság első bemutatójára.

Hirdetés

A Microsoft BUILD konferenciáján leplezik majd le az új táblagépet, mely így az első Windows 8 alapú eszköz lehet a piacon.

 

A Korea Economic Daily hasábjain, ismeretlen forrásból származó hírként olvasható az értesülés, miszerint a konferencián már látható lesz a Samsung első Windows 8 operációs rendszerrel érkező táblagépe.

 

 

A Microsoft eddig is joggal érvelt azzal, hogy a sokat támadott Android helyett licenc szempontból sokkal biztonságosabb az okostelefon-gyártók számára, ha a Windows Phone 7-et választják. Most hasonló érveléssel ajánlhatná a gyártóknak az egységes architektúrájú Windows 8-at, mint jogilag biztonságos platformot. A Samsung Galaxy Tab például legutóbb ugyan a design miatt került az Apple ügyvédeinek célkeresztjébe, de az Android operációs rendszer története sem mentes a perektől, az androidos gyártók és a Google most épp a Motorola licencállományát próbálják felhasználni védelmük erősítésére. Jelenleg mintegy 19 per folyik összesen kilenc országban a Samsung és az Apple között, így a koreai vállalat valószínűleg úgy gondolhatja, hogy könnyebben megbirkózhat hosszú távon a technológiai váltás (Androidról Windows 8-ra) nehézségeivel, mint legnagyobb ellenlábasa pereivel.

 

A mobil Windows Phone 7 operációs rendszer egyelőre még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket smartphone fronton, de az egységes architektúrájú Windows 8 még nagyon nagy dobás lehet a táblagépek piacán a Microsoft számára éppúgy, mint a Samsungnak. Kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft's BUILD alkalmával mi kerül elő a lepel alól.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.