Hirdetés

Windows 8: csak október végén frissül a Flash



|

Sajnos manuálisan eltávolítani és frissíteni sem lehet a sérülékeny beépülőt.

Hirdetés

Ugyan az utóbbi hónapokban a korábban kedvelt Flash helyett inkább a Java futtatói környezet sebezhetőségeinek kihasználására álltak át a számítógépes kártevők írói, ám ettől függetlenül az Adobe sokak által elátkozott beépülője továbbra is folyamatosan kereszttűzben van, éppen ezért rendkívül fontos mindig naprakész verziót használni belőle – már ha lehet.


A Microsoft részben biztonsági megfontolásból úgy döntött néhány hónapja, hogy a Windows 8-at használók a saját érdekükben már a Windows Update-en keresztül kapják majd meg a szoftver Internet Exploreres változatát (az egyéb böngészőkhöz a Chrome kivételével továbbra is manuálisan kell telepíteni), ám sajnálatos módon a redmondi vállalat ezidáig adós maradt a legutolsó frissítés kiadásával, kézzel pedig nem installálható a két hete tölthető 11.4-es kiadás.


Utóbbi elérhetővé válásáról egyébiránt be is számoltunk, ráadásul – mint a fenti képen is látszik - pont a kérdéses operációs rendszert használva, ám frissessége miatt úgy gondoltuk, hogy csak a bürokratikus útvesztők miatt nem érkezett még meg a Windows Update-re.


Sajnos ezen feltételezés naivnak bizonyult, hiszen a ZDNet kérdésére a Microsoft egyik sajtósa tegnap elárulta, hogy csak a Windows 8 boltokba kerülésének ideje környékén fogják majd kiadni a kritikus sebezhetőségeket is orvosló javítást (vagy annak utódját). Szerencsére a nem Internet Explorert használó Windows 8 RTM felhasználók nincsenek nagy veszélyben, ám például a Microsoft Office a dokumentumokba beágyazott Flash-es tartalmakat ezen sérülékeny verzióval fogja futtatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.