Hirdetés

Windows 8 DP már van, a béta sem késhet sokat



|

Bárki számára letölthető a Windows 8 előzetes, nem stabil kiadása. A bétáról még nincs hír, de a következő mérföldkő már annak a megjelenése lesz.

Hirdetés

A Microsoft a Build konferencia első napja után kiadta a Windows 8 első technológia előzetesét, amely már letölthető a redmondi szoftvercég oldaláról. A 32bites változat ISO állománya 2.8 GB-ot tesz ki, míg a 64 bites csomag 3.6 GB-os méretű. Az ARM változatok megjelenésére még várni kell. Emellett beszerezhető egy teljes fejlesztői csomag is, amely a platform mellett tartalmazza a Visual Studio 11 Express for Windows és az Expression Blend 5 előzetesét, a Metro alkalmazások létrehozásához szükséges Windows fejlesztői csomagot, valamint azon 28 Metro alkalmazást, amelyet a tegnapi napon élőben is bemutatott a redmondi szoftvercég.

 

 



"A technológia előzetes a fejlesztőknek készült Windows 8 pre-béta kiadása. A letöltés olyan előzetes programokat is tartalmaz, amelyek figyelmeztetés nélkül is frissülhetnek. A szoftver használatához ezen ok miatt érdemes mérlegelni a kockázatokat. A rendszer nem stabil, és elképzelhető hogy a végleges szoftvertől eltérő módon viselkedik" - figyelmeztet a Microsoft.

A redmondi szoftvercég által kiadott minimum rendszerkövetelmények alapján a Windows 8 kompatibilis azon rendszerekkel, amelyeken a Vista és a Windows 7 is elfut. A platform telepítéséhez legalább 1 GHz-es processzorral, 1 GB belső memóriával (64bit esetén 2 GB-tal), 16 GB szabad tárhellyel (64bit: 20 GB), egy WDDM 1.0 képes DirectX 9.0 grafikus vezérlővel felszerelt konfigurációra van szükség. Az érintéses vezérlés kihasználásához pedig egy multi-touch beviteli eszköz is ajánlott.

A technológiai előzetessel kapcsolatban talán a legérdekesebb információ, hogy a szoftver regisztráció nélkül egészen 2012 november 3-ig használható. Addig az időpontig, amikor az előzetes hírek alapján az RTM érkezése várható. Ha minden igaz, akkor a stabil publikus béta talán még az idén megérkezhet, ha a Microsoft a kereskedelmileg fontos 2012-es karácsonyi időszakban már a boltok polcain akarja látni a Windows 8-at, illetve az azt futtató eszközöket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.