Hirdetés

Windows 8: nem lesz DVD-lejátszás



|

A Microsoft csak külön megvásárolható csomagban biztosítja majd ezt az "antik" opciót.

Hirdetés

A Windows 8 fejlesztői megerősítették, hogy a Microsoft közelgő operációs rendszerében nem lesz benne a Media Center, továbbá a DVD-lejátszás mint funkció is hiányzik majd belőle. Aki mégis igényt tart ezen szolgáltatásokra, az külön pénzért, plusz csomagban vásárolhatja majd meg, vagy pedig egy harmadik fél által készített szoftverre támaszkodhat.

 

A Microsoft szerint a televízió és a DVD kora a számítógépekkel kapcsolatban a végéhez ért, amit az évről-évre jelentősen csökkenő DVD-eladások is mutatnak. Az antiknak megbélyegzett DVD-k helyett az online médiákat támogatja majd a Windows 8, így néhány a legfontosabb formátumokból: H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3, PCM.

 

Bár a Dolby Digital Plus kodekek is szerepelnek a listán, az elsődleges feladatuk, hogy élménydúsabbá tegyék a DVD-k lejátszását, beteljesítetlen marad. A hiányzó funkciót és a Media Centert külön csomagban lehet majd megvásárolni. A Windows 8 mellé a Windows 8 Pro Packet kell megvenni, míg a Windows 8 Pro mellé a Windows 8 Media Center Packet. A csomagok ára egyelőre ismeretlen, azonban alternatívaként és a közbeeső időben a felhasználók dönthetnek olyan népszerű lejátszók mellett is, mint a Media Player Classic vagy a VLC Media Player.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.