Hirdetés

Windows javítások első kézből



|

A Windows biztonsági réseit egyre gyak- rabban maguk a felfedezők tömködik be

Hirdetés

Nemrég egy biztonsági szakértőkből álló csapat megunta a késlekedést és maga fogott hozzá a hibák kijavításához, közvetlenül azok felfedezése után.

A Zeroday Emergency Response Team (ZERT) már több biztonsági javítást is publikált, olyanokat is, amiket a Microsoft soha nem fog saját erőből kiadni. A ZERT ugyanis nem csak a legújabb Windowsok biztonsági réseit foltozgatja, hanem a Microsoft által már nem támogatott korábbi rendszerekét, mint például a Windows 98-ét is.

Felmerül persze a kérdés, hogy tudja ezt a ZERT megtenni a Windows forrásainak ismerete nélkül? Csakis kemény programvisszafejtő munkával, azaz a hibásnak talált Windows komponensek dekódolásával. Elvileg ez persze tilos, de a Microsoft mindez idáig nem tett jogi lépéseket a csapat ellen – úgy tűnik a kéretlen segítség még a redmondi óriásnak is jól jön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.