Hirdetés

Windows Linuxon és Mac OS-en



|

Hamarosan Windows programok futhatnak mindenütt.

Hirdetés

Nem a szokásos emulációról van szó – azaz nem egy virtuális gépen vagy a jól ismert linuxos Windows Emulator (wine) alatt futnak majd a programok – hanem az aktuális rendszerhez készített direkt hívásokkal kommunikálnak környezetükkel. Az újonnan átalakított programpk innentől önmagában is megállják a helyüket, semmiféle emulációs környezetet nem igényelnek.



Bár a dolog bonyolultnak tűnhet, a wine-nak köszönhetően mára egész jól ismert technológia a Windows alkalmazások rendszerhívásainak menet közbeni Linuxhoz igazítása. Az Alky készítőinek célja „mindössze” egy olyan alkalmazást létrehozni, ami megvizsgálja az eredeti windowsos program kódját, feltérképezi annak tevékenységét, majd az így készült lista alapján az eredeti Windows-specifikus kódot annak linuxos vagy maces megfelelőjével helyettesíti, így generálva immáron natív alkalmazásokat.



Jelenleg a munka még csak előkészítő fázisban van, a résztvevők először egy játékok automatikus konvertálására való rendszert kívánnak létrehozni, utána következhetnek majd a „komolyabb” alkalmazásokat is átgyúró eszközök.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.