Hirdetés

Windows Vista a Longhorn új, hivatalos neve



|

Hirdetés

Az új névvel kapcsolatos pletykák csütörtökön bukkantak fel a világhálón, egy atlantában tartott Microsoft rendezvényt követően, melyen a szoftvercég egyik fejlesztője (vajon szándékosan vagy figyelmetlenségből) már Vista néven emlegette a legújabb Windowst.
Természetesen megindult a kutatás bizonyítékok után, az egyik legfontosabb fegyvertényként az szolgált, hogy a redmondi cég lefoglalta a www.windowsvista.com domaint. Szintén e név (melynek jelentése látvány, kilátás) mellett szól az is, hogy az új oprendszer egyik legfontosabb fejlesztése a teljesen megújult grafikai felület lesz.

Az eddig Longhorn kódnéven emlegetett rendszer első béta változata előreláthatólag a jövő héten lesz elérhető. Végleges PC-s változata 2006 végén jelenik meg, a szerverekre szánt szoftver viszont csak 2007-ben érkezik - igaz, azt még nem tudni, a szerver változat is ezt a nevet viseli-e majd.

A név bejelentéséről videót is meg lehet nézni itt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.