Hirdetés

Windows Vista harmad áron



|

A Microsoft drasztikusan csökkentette a Vista Home árát, sajnos csak Kínában.

Hirdetés

A Home Premium változatra ácsingozó távolkeletiek sem maradnak csökkentés nélkül, bár nekik be kell érniük a "csak" 50 százalékos árcsökkenéssel.

 

A Microsoft június végéig 60 millió Vistát adott el, bár rengeteg cég és magánember is egyelőre még kivár a váltással. Sőt, az Acer vezetője, Gianfranco Lanci egy újságinterjúban azt nyilatkozta, hogy "az egész szakma csalódott és elégedetlen a Vistával".

 

Nem csoda, hogy a Microsoft Kínában próbál új lendületet adni a Vista-eladásoknak, hiszen a legnépesebb ország mára a világ második legnagyobb PC-s piacává vált, illetve a leggyorsabban fejlődővé. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy a kalóz szoftvermásolatok aránya is itt az egyik legnagyobb a világon.

 

Összehasonlítás képpen az új árak Kínában: Home Basic 12 000 Ft, a Home Premium pedig 22  000 Ft. Magyarországon az előbbi OEM változatban 25 ezer forintért, utóbbi 30 ezer forintért vásárolható meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.