Hirdetés

Windows Vista - újabb rendszerkövetelmények



|

A Microsoft újabb specifikációkat adott meg legújabb operációs rendszeréhez.

Hirdetés

A Microsoft a napokban frissítette Get Ready weboldalát, amelyen új rendszerkövetelményeket közölt a Windows Vistához. Ezek értelmében ahhoz, hogy Windows Vista Capable minősítést kapjon egy számítógép, 800 megahertzes központi egységgel kell rendelkeznie, továbbá 512 megabájt memóriával, egy DirectX 9 képes videokártyával, CD-ROM-mal, minimum 20 gigabájtos merevlemezzel, melyen 15 gigabájt szabad tárkapacitás van. Akik csak ennek a minősítésnek felelnek meg, természetesen nem fogják tudni futtatni a Vistát Aero kezelőfelülettel.

 

Ehhez már Windows Vista Premium minősítésre van szükség. Ehhez 1 gigahertzes CPU, 1 gigabájt memória szükséges, valamint 128 megabájttal rendelkező DirectX 9-es videokártya Shader Model 2-es támogatással, DVD-ROM meghajtó, hangkártya, 40 gigabájtos merevlemez és internethozzáférés is.

 

A Windows XP esetében az annak idején meghírdetett követelményeknek nem megfelelő gépekre is fel lehetett telepíteni az operációs rendszert, igaz nagyon lassan futott. Hogy a Vistánál mennyire fogja valóban "beváltani" a követelményeket a Microsoft, még nem tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.