Hirdetés

Windows XP SP3 két hét múlva!



|

Alig két hét múlva mindenki letöltheti a Windows XP harmadik javítócsomagját. A magyar nyelvű változatig május 5-ig várnunk kell.

Hirdetés

A lassan hetedik évét taposó Windows operációs rendszer -- az XP -- még mindig számos szempontól jobb a Vistánál, ami kapott már hideget és meleget is a felhasználóktól. Nem csoda hát, hogy a felhasználók már nagyon várják a korosodó operációs rendszer harmadik nagy javítócsomagját, közismert nevén a Service Pack 3-at, amely még adhat néhány életévet a közkedvelt -- sokak által pedig minden idők legjobbjának tartott -- operációs rendszernek.

 

A harmadik javítócsomag első béta változatai tavaly augusztusban jelentek meg, majd az RC változat decemberben, a második RC pedig már az idei év elején jelent meg. Mint az köztudott, az SP3 körülbelül 1100 patchet és egyéb gyorsjavítást tartalmaz, emellett felbukkannak olyan újítások is, mint az ügyfélszámítógépek hálózati hozzáférését szabályozó egyfajta házirend -- a Network Access Protection (NAP) --, vagy az adatcsomagokat nyom nélkül eltüntető "fekete lyuk útválasztó" (Black Hole Router) észlelése és az új kernel üzemmódú kriptográfiai titkosító algoritmus.

 

Amint a bevezetőben már említettük, alig két hét múlva (április 29-én) mindenki letöltheti a Windows XP angol nyelvű harmadik javítócsomagját, de az OEM gépgyártók, a mennyiségi licenszel rendelkező vásárlók, illetve a Windows Connect és az MSDN/TechNet felhasználók már öt nap múlva (tehát 21-én) letölthetik a frissítést. A magyar nyelvű XP-hez szükséges frissítés ezzel szemben május 5-én érkezik.

Az automatikus Windows Update szolgáltatásra a javítócsomag csak június 10-én kerül fel, onnantól pedig már kérdezés nélkül automatikusan feltelepül az operációs rendszerre -- feltéve, hogy a szolgáltatást nem kapcsoltuk ki ezt megelőzően.

 

A Windows XP életciklusa eredetileg 2008. január 31-én lejárt volna, ám a Microsoft ezt később június 30-ra módosította -- főként az SP3 csúszása miatt. Sokak szerencséjére az olcsó számítógépek egyre fokozódó eladásainak hatására a Microsoft kénytelen volt a dátumot ismételten -- másodszorra is -- módosítani, így az XP-t még 2010. június 30-ig olcsó gépekkel együtt megvásárolhatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.