Hirdetés

Windowsosodik a ChromeOS



|

A platform már jó ideje csak szenved, így a Google áttervezte operációs rendszerét, amelynek új kialakítás ismerős lehet a Windows felhasználóknak.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt már hírt adtunk a Chrome OS rendszerfrissítésének fejlesztői kiadásáról, amely jelentős változásokat hoz a Google desktop oldali operációs rendszerébe. A cég szakemberei ugyanis rájöttek arra, hogy ma még nem lehet eladni egy grafikus felhasználói felület (GUI) nélküli platformot, így megalkották az Aura névre hallgató, hardveresen gyorsított felhasználói felületet, amely kialakítása erősen Windows 7-szerű lett.

 



A képernyő aljára került ugyanis egy tálca, ahova le lehet szúrni a gyakran használt programokat, míg egy ikonnal minden telepített programot megjeleníthetünk (mint a Start menünél). Az ablakokat maximalizálhatjuk, minimalizálhatjuk, átméretezhetjük. A státusz területen megnézhetjük az időt, az aktív hálózati kapcsolatokat és a tápellátást, valamint a háttér képernyőképét is beállíthatjuk. Azaz csupa (máshonnan) ismerős elem került a rendszerbe.

 



Ezen felül a Google bejegyzése alapján a Google Drive is mélyen integrálódni fog a platformba, valamint hat héten belül offline támogatás is érkezhet majd. Azon funkció, amelyet sokan eddig hiányoltak a rendszerből.

 



A friss rendszerhez új eszközök dukálnak. A Samsung Series 5 550 Chromebook noteszgép és a Chromebox mini PC. Mindkét eszköz  Intel Core processzorral, 4 GB belső memóriával, beépített Wi-Fi-vel van felszerelve. Ezen felül a mini PC 6 darab USB 2.0, valamint két Displayport csatlakozott kapott, míg a 12,1 hüvelykes kijelzőjű noteszgép 2 USB és 1 Displayporttal rendelkezik. A Samsung Series 5 550 449 dolláros (jelenlegi árfolyammal számolva körülbelül 107 ezer forintos), a Chromebox 329 dolláros (kb. 78 ezer forintos) áron kerül majd forgalomba az Egyesült Államokban valamint az Egyesült Királyságban. Magyarországi terjesztésről nem lehet tudni, ám eddig hivatalosan Chromebook gépek nem érkeztek az országunkba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.