Hirdetés

WinUtilities Pro - Windows az ötödik sebességben



|

Lassuló, minden ablaknyitáskor már döcögő gépünket szeretnénk felpörgetni Microsoft-szerű környezetben? A WinUtilities Pro segít, amit előfizetőink ingyen használhatnak.

Hirdetés

Van egy remek ajándékötletünk, akár az utolsó pillanatokra is. Szeretteted most nem csak egy PC World előfizetéssel ajándékozhatod meg (az oldalunkról letölthető ajándékkártyát átadva), hanem egy több 80 ezer forint értékű csomaggal, amelyben a Panda PC-s és mobil végpontvédelme, az Emsisoft prémium kategóriás tűzfala, a Zoner képszerkesztője és – optimalizálója, a Tenorshare Windows-mentő segédprogramja, az AOMEI professzionális particionálója, a Multiráció EuroOffice és EuroSymphony irodai programcsomag, valamint tesztünk szereplője a WinUtilities Pro is helyet kapott. Egy igazai svájcsi bicskát adunk át tehát olvasóiknak, ahol az YL Computing szoftvere egy fontos építőkocka, mivel segítségével fitten tarthatjuk a rendszerünket. Nézzük, hogy mire képes!

Hirdetés

Az YL Softwares komplett rendszerfelügyeletre és karbantartásra kiélezett takarítója, a WinUtilies Pro érezhetően kifejezetten a windowsos felhasználók igényeire szabva készült. A kis csomag 25 darab, különálló programként is tökéletesen helytálló komponenst foglal magába, melynek menürendszere végtelenül egyszerű és éppen ezért könnyen kezelhető.

A kevesebb több

A tulajdonságok és a feladatok elrendezése (még a kategóriaváltási lehetőség is) erősen emlékeztet a Windows Vezérlőpultjának kinézetére, az ismerős környezetnek hála könnyen és gyorsan hozzászokhatunk használatához. A felkínált funkciók közül már az egyklikkes optimalizálásnál is rengeteg beállítási lehetőség közül választhatunk, a teendőnk mindössze annyi, hogy a listából kikeressük a használni kívánt eszközöket, majd néhány kattintással szinte azonnal rendet tehetünk a felgyülemlett hulladék miatt lelassult gépünkön.

 

 

Az előfizetőink számára ingyenesen elérhető szoftvercsomag valóban a legalapvetőbb karbantartási funkciókat nyújtó segédeket nyújtja át. Azok számára lehet vonzó, akik nem akarnak óriási programrengetegben kutakodni a számukra szükséges modulok után, mivel itt egy rövid, könnyen átlátható listából választhatják ki az aktuálisan használni kívánt funkciókat. A magyar nyelvű menüpontok helyenként kicsit szájbarágósan írják le lehetőségeinket, ám azok pont emiatt mindenki számára érthetők.

Pontról pontra

A takarítás menüponton belül találhatjuk a merevlemez- és registrytisztító eszköz mellett az asztalon kallódó felesleges, illetve használhatatlan ikonokat eltávolító és a már nem élő elérési útjaikat ellenőrző programokat. Itt foglal még helyet egy, a Windows beépített szoftvereltávolítójához hasonlító, ám annál jóval alaposabb munkát végző modul, a program-eltávolító.

Az optimalizálási fül alatt találjuk a defrag funkciókat, ám a csomag nem egy egyszerű töredezettségmentesítő eszközt kínál, fejlesztői ugyanis extra képességekkel is felruházták, melyek segítségével – szükség esetén – gond nélkül kijavítja a rendszerleíró adatbázis hibáit is. Szintén ezen a menüponton belül állíthatjuk be a rendszerünk indításakor automatikusan elinduló alkalmazásokat, és könnyedén kikapcsolhatjuk a boot után feleslegesen startoló szoftvereket. Ezen kívül ütemezhetjük számítógépünk ki- és bekapcsolását, fájlokat darabolhatunk kívánt méretűre, és egyszerűen visszahozhatjuk a Lomtáron túlról is véletlenül törölt állományainkat. Az EXE-védő segítségével pedig jelszóval láthatjuk el a végrehajtó fájlokat, ezzel garantálva, hogy illetéktelenek ne futtathassák azokat.

A szoftver [Ütemezett feladatok] oldalán állíthatjuk be a takarítási funkciók rendszerességét és idejét. Megadhatjuk, hogy mely időpontokban végezze el a program a lemeztisztítást, az előzmények törlését, a registry pucolását, illetve a töredezettségmentesítést.

Összegezve egy minden sallangot mellőző, csak a legszükségesebb komponensekből összerakott karbantartócsomagot kapunk a WinUtilities telepítésével, melynek aktív használatával gyorsan optimális sebességet varázsolhatunk számítógépünknek, majd őrködhetünk annak épsége felett.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.