Hirdetés

Wubi nélkül jön az Ubuntu 13.04



|

A Canonical szerint túlságosan bugos a szoftver.

Hirdetés

A néhány napja már publikusan bétázó, nagyjából két hét múlva véglegessé váló Ubuntu 13.04-et a jövőben csak kíváncsiságból kipróbálni kívánók valószínűleg nem fognak örülni a hírnek, ám a Canonical tájékoztatása szerint az operációs rendszer nem lesz a Wubi segítségével telepíthető.


Aki esetleg nem ismerné a szoftvert: a Wubival az Ubuntut olyan módon lehet teljes értékűen telepíteni a Windowsos számítógépekre, hogy nem szükséges újraparticionálni a háttértárat. A Wubi létrehoz egy virtuális merevlemezt, ebbe az állományba kerül be maga az Ubuntu, a számítógép újraindítása után innen bootoltatható be a disztribúció.


A Canonical szerint prózai oka vannak az általuk is nagyon fontosnak tartott Wubi mellőzésének: egyszerűen túlságosan bugos a szoftver, rengeteg kisebb-nagyobb hiba már évek óta nem lett kijavítva benne, Windows 8-cal pedig csak némi buhera után használható. Az eszköz egyszerűen nem működik megbízhatóan, a vállalatnak pedig nincs erőforrása a fejlesztésére, így nem bajlódik vele tovább – viszont ha valaki „megjavítja”, akkor szívesen használnák a jövőben is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.