Hirdetés

Xbox One-on is előcsalogatható Cortana



|

A Microsoft konzolján néhány gombnyomással elérhetővé válik a digitális asszisztens.

Hirdetés

Cortana hivatalosan csak 2016-ban érkezik meg Xbox One konzolra, szemfüles felhasználók azonban kiszúrták, hogy már akár most is kipróbálhatjuk. Ehhez a legújabb interface preview verzióra van szükség, ami többek között a gyorsaságra és közösségi funkciókra kihegyezett, a jelenlegitől nagyban eltérő menürendszert kínál. A hangasszisztens hivatalosan még nem elérhető, egy egyszerű trükkel mégis könnyedén előcsalogathatjuk.

Hirdetés

A Settings panel megnyitása után felfele kell lépkedni, majd néhányszor lenyomni az A gombot. Cortana ekkor megjelenik a bal felső sarokban és egy "Hey Cortana" paranccsal aktiválhatjuk is. Innentől kezdve működnek a hangutasítások, és bár minden jövőbeni Xbox One specifikus funkció nem próbálható ki, a más platformon elérhető dolgok, a naptár vagy éppen az időjárás előrejelzés tökéletesen működnek.

Cortana hivatalos Xbox One tesztverziója az év későbbi időszakában jelenhet meg. A Microsoft azt ígéri, hogy a hangasszisztensre nagy szerep vár a konzolon, játék közben utasíthatjuk például arra, hogy szervezzen nekünk egy csapatot. Persze ne legyenek kétségeink, Redmond biztosan hamar lelövi majd ezt a véletlenül elérhetővé tett korai változatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.