Hirdetés

XdN Tweaker - töltsön tőlünk ingyenes Windows 7 hangolót!



|

A rendszer-finomhangoló alkalmazásokkal Dunát lehetne rekeszteni, de egyelőre csupán néhány működik csak Windows 7 alatt is. Ilyen ritka madás az XdN Tweaker is - próbálja ki, töltse le tőlünk!

Hirdetés

A7 XdN Tweaker fegyvertárában a többi hasonló rendszer-buherálóhoz képest van egy hatalmas előny, mégpedig az, hogy sokkal áttekinthetőbb, barátságos felülettel rendelkezik. Nem ömleszt az arcunkba sok száz lehetőséget, hanem szépen kategóriákba vannak rendezve a beállítási lehetőségek. Emellett minden ablakban csak pár dolgot változtathatunk meg és minden opció mellett részletesen elolvashatjuk, hogy mit is csinál pontosan. A „veszélyesebb” műveletek mellett pedig külön piros felkiáltójel figyelmeztet arra, hogy fő az óvatosság. Ezek miatt kevésbé haladó felhasználók számára is ajánlható.

 

xdn.jpg

 

 



A program által módosítható Windows beállítások igen széleskörűek. Megváltoztathatjuk a felhasználók életét megkeserítő UAC beállításokat, az ikonok megjelenését, a jobb gombos menü működését és a mappák és az állományok viselkedését. Emellett finomhangolhatjuk az Internet Explorert, az állomány-hozzárendeléseket és természetesen Windows 7 specifikus beállítások is a rendelkezésünkre állnak.


A következő oldalon egy rövid példán keresztül mutatjuk be a program működését.

 

1) Példánkban egy frissen telepített Windows 7-es rendszert veszünk kezelésbe, hogy kicsit kényelmesebbé és gördülékenyebbé tegyük az operációs rendszer használatát. Az első lépés természetesen az UAC finomhangolása, ennek érdekében kattintsunk a Windows UAC pontra.

 

xdn_kezel_1_web.jpg


2) Nyomjuk meg a Launch UAC Control gombot, amelynek hatására egy új ablak jelenik meg. Itt egy csúszka segítségével szabályozhatjuk az UAC „erősségét”. Ez alapból a második szinten áll, minél lejjebb húzzuk, annál kevésbé lesz „szigorú”. Csak óvatosan!

 

xdn_kezel_2_web.jpg



3) A Win 7 Interface csoportban a Windows 7 speciális ablakkezelési funkciót kapcsolhatjuk ki. A Disable Just Drag from Maximize gombbal lebeszélhetjük az operációs rendszert az ablakok teljes, illetve félképernyőre történő nagyításáról, amennyibe a képernyő bal vagy jobb oldalára illetve a tetejére ráncigáljuk őket.

 

xdn_kezel_3_web.jpg



4) A Windows 7 másik érdekes ablakkezelő képessége az aktuálisan „fogott” ablakon kívül az összes lekicsinyítése, amelyiket az egér „rázásával” érhetünk el. Természetesen ez is kikapcsolható a Disable All Windows Arrangement Features gombbal. Ha mindent alaphelyzetbe szeretnénk állítani, akkor használjuk az Enable All Windows... gombot.

 

xdn_kezel_4_web.jpg



5) A Win 7 Interface II ablakban egyetlen beállítási lehetőségünk van, még pedig az úgy nevezett Aero Peek funkció késleltetési idejének megadása. Ez az az idő, amíg a Tálcán rávisszük az egeret egy futó programra és annak a kicsinyített képe megjelenik felette. Ha ezt meg szeretnénk változtatni, akkor válasszuk ki az értéket a menüből.

 

xdn_kezel_5_web.jpg



6) Talán kevesen tudják, de az Internet Explorer egyszerre maximum két szálon kapcsolódik egy adott webes kiszolgálóhoz. Ezt az értéket növelhetjük az Internet Explorer pont alatt, így a sok képet tartalmazó weboldalak gyorsabban be fognak töltődni. Persze csak óvatosan, hiszen a kettőnél nagyobb érték nem felel meg a HTTP szabványnak.

 

xdn_kezel_6_web.jpg



Természetesen a segédprogram egy rakás egyéb funkció hangolására alkalmas, melyekből igyekszünk még jó párat bemutatni. Addig pedig, ha elég bátor és óvatos egyszerre, ne habozzon: töltse le tőlünk és próbálja ki Ön is!


Kattintson a letöltéshez: XdN Tweaker letöltés a PC World-től

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.