Hirdetés

XP SP3 - megint késik



|

A Microsoft meggondolta magát, és egy hiba miatt visszavonta az SP3-as javítócsomagot - még várnunk kell.

Hirdetés

 

7960_xp.jpg
Az elmúlt héten a DailyTech szerzett információt arról, hogy a Microsoft június 30-tól hivatalosan már nem forgalmazott operációs rendszerének, a Windows XP-nek, gyártásba adták az utolsó javítócsomagját.

 

Chris Keroack a Microsoft képviselőjeként elmondta, hogy várhatóan április 29-én lesz majd elérhető az SP3, a Windows Update segítségével, valamint a Microsoft Download Centeren keresztül. Keroack hozzátette, automatikus frissítésként az operációs rendszer nyár elejétől ajánlja fel frissítésként az SP3-at az otthoni felhasználóknak.

 

A Microsoft eredetileg tartotta magát a tervhez, azonban felmerült egy hiba, ami miatt úgy döntöttek, visszavonják az SP3-at.

 

A körülbelül 1100 hibajavítást és újítást tartalmazó csomag a Microsoft Dynamics Retail Management System rendszerével nem képes együttműködni - a kompatibilitási hibák miatt döntött a visszahívás mellett a Microsoft.

 

Az engadget és a ChannelWeb legfrisebb értesülései szerint május 2-ig kell várnunk az SP3-ra. Ez egy nem hivatalos dátum, az azonban biztos, hogy a javítócsomag újfent késik.

 

A 2001 óta szolgáló Windows XP-t egyébként a Microsoft a petíciók és tiltakozások ellenére is "halálra ítélte", ugyanis június 30-tól nem forgalmazzák az OS-t (kivéve az ultraolcsó-PC-k esetében a Home változatot).

 

Ennek ellenére sokan ragaszkodnak a jól bevált operációs rendszerhez: nem csak a felhasználók, még egy nagy gyártó is - a Dell továbbra is gyárt olyan gépeket, amelyekre előretelepítve érkezik az XP.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.