Hirdetés

Zártabbá válik az Ubuntu fejlesztése



|

Egyes új komponensekről és változásokról csak a friss verzió kiadásakor hull majd le a lepel.

Hirdetés

A csütörtökön megjelent Ubuntu 12.10 Amazon vásárlási modulja miatt az elmúlt hetekben kritikusai által színes jelzőkkel illetett Mark Shuttleworth bejelentette, hogy a Linux kernelre épülő disztribúció fejlesztése effektíve mostantól a korábbinál zártabb formában fog történni. A Canonical által jegyzett friss modulok és változtatások csak a disztribúció új kiadásának elérhetővé tételekor válnak majd publikussá, bár meghívásos alapon a közösség egyes „megbízható” tagjai azért fel lesznek kérve az újdonságok tesztelésére.


Shuttleworth szerint elég volt abból, hogy egyes új megoldásokról a bírálók még azelőtt leszedik a keresztvizet, hogy a gyakorlatban bármit tudnának róluk, az efféle kritikák ritkán hasznosak. Természetesen a Canonical által „fű alatt” készített modulok ettől függetlenül nyílt forráskódúak lesznek, ám a titokban való fejlesztésükkel elérhető, hogy már reprezentatív állapotban kerüljenek nyilvánosságra.


A fejlesztési modell bejelentése ezúttal sem maradt kritika nélkül: néhányan elvi okokból ellenkeznek vele, míg mások szerint ez kellemetlen helyzetbe hozhatja az Ubuntura épülő disztribúciók karbantartóit, akik adott esetben nem készülhetnek fel időben a fontos változásokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.