Hirdetés

Zenekészítés kezdőknek: Magix Music Maker



|

Kezdő és középhaladó zenészek számára megérkezett a tökéletes program új verziója: a MAGIX Music Maker újabb hasznos funkciókkal tért vissza.

Hirdetés

A kezdeti hangminta- (sample) alapú zeneszerkesztéshez képest az elmúlt időben sokat fejlődött a német nyelvterületen Music Maker 2008 Producer Editionnek is nevezett termék szolgáltatásköre. Természetesen még mindig az egyszerű használhatóság a cél, ezért a program számos olyan funkciót tartalmaz, amelyet a profi zenészek felesleges könnyítésként, illetve sallangként fognak fel - ám ettől függetlenül remek alkalmazás. Néminemű korlátozást jelent, hogy a Music Maker 14 Producer Edition mindössze 64 sávot tud kezelni, irreálisan magas processzorhasználat mellett - de a kezdőknek ez biztosan nem jelent majd problémát.

 

 

magix1.jpg

 

1500-féle hangminta közül választhatunk, ezeket az alapcsomaggal megkapjuk - ha ennél többre vágyunk, remek kiegészítő lemezeket vásárolhatunk a Music Makerhez. Sample-alapú hangkeltőket is tartalmaz a csomag: ezeket a Vital Instruments hangminta-szintetizátorban találjuk meg.

 

Profi dobgép is jár mindezek mellé - az ütemekről a Robota eszköz gondoskodik, amely a 808-as és 909-es, klasszikus hangmintákon kívül emberi jellegű dobszólókat is képes előállítani. A felvétel és a mintakészítés sem akadály, a beépített eszközök ezeket is lehetővé teszik. Számos effektussal is bővíthetjük hangzásunkat: ilyen például a remek VariVerb zengető, amely egy kattintással számos akusztikus környezetet képes leképezni. A keverőpult könnyen és gyorsan használható, tudása pedig garantáltan kielégíti a kezdők igényeit.

A Music Maker 14 Producer Edition vitathatatlan előnye, hogy rendelkezik VST-támogatással, így pénztárcánk függvényében szinte korlátlanul bővíthetjük. Hangminőség tekintetében nem lehet okunk panaszra, a renderelőmotor ugyanis a ProAudio Samplitude technológiára épül - ez pedig hallatszik is a végeredményen. A kész számokat nem teljesen profi, de rendkívül jó minőségű master csomaggal csiszolhatjuk tökéletesre: többek között dinamikus hangszín-szabályozót, sztereó hangképszabályzót és háromsávos kompresszort is tartalmaz a vezérlőpult, ráadásul a beépített presetekkel igen jó eredményeket érhetünk el.

 

magixpult_2.jpg

 

 

Élőzene könnyedén

Élő fellépések folyamán remek partner lehet a program speciális üzemmódja, amellyel a szekvenszeren verzéket - ismétlődő részleteket -jelölhetünk ki, majd a megjelenő kezelőpanel segítségével gombnyomásra egymás után fűzhetjük őket. A Virtual DJ által is követett VDJ-trend nem maradt ki a Music Makerből sem: zenéink mellé videókat is bekeverhetünk, így a videoklip készítése sem akadály. A termék megvásárlásával teljes jogú felhasználóivá válunk a felhasználók által alkotott csevegőportálnak és tudásbázisnak is - ez kiváltképp hasznos lehet, ha profibbaktól szeretnénk pár új fogást eltanulni.

 

 

magixsok.jpg

 

Összességében a MAGIX megint nagyot alkotott, hiszen elérhető áron állított össze egy komplett, de bármikor tovább bővíthető zenei csomagot. Bár a kezelőfelületről és a kialakításról egyaránt süt, hogy a zenéléssel csak most ismerkedőknek, esetleg újrakezdő haladóknak készült, ez egyáltalán nem baj. Számukra még az ár is csábító lehet, és bizton állítjuk: minden egyes rá költött forintot megér. Egyetlen hibája a némiképp gazdaságtalan processzorkihasználás. Pár VST-, effektus, egy adag sample - és már el is fogyott a rendelkezésre álló teljesítmény.

 

Adatok:
  • 64 sávos sequencer
  • Beépített hangminták és dobgép
  • Beépített master-plugin
  • Ingyenes hozzáférés a MAGIX Music Maker fórumához és tudásbázisához

 

Értékelés:

MAGIX Music Maker 14 Producer Edition

Előny: olcsó és nagy tudású, barátságos kezelőfelület

Hátrány: magas gépigény

Teljesítmény: 90

Szolgáltatás: 90

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.