Hirdetés

Zoner Photo Studio 17 Pro: képesített képkezelő



|

Minden, a fotóval összefüggő munkára felkészítették a Zoner professzionális programját, amellyel kockázat nélkül kísérletezhetünk.

Hirdetés

Mikor digitális fotózásról van szó, általában az emberek igyekezete addig terjed, hogy megnyomják az exponálógombot, majd lementik a kapott fájlt valamelyik háttértárukra, hogy utána néha nézegessék. Ennél azonban sokkal többet tehetünk: katalogizálhatjuk fotóinkat, kijavíthatjuk, optimalizálhatjuk azokat, illetve panoráma- vagy HDR-képeket készíthetünk belőlük, hogy aztán közösségi oldalakon, postalapként, naptárként publikáljuk az eredményt.

Hirdetés


A Zoner Photo Studio minderre képes, professzionális eszközként a teljes fotós munkafolyamatot lefedi a képek integrálásától kezdve a RAW-kezelésen át egészen a webgaléria-készítésig. Ráadásul mindezt veszteségmentesen teszi, azaz a módosított képekről minden esetben biztonsági másolatot készít, így olyan szoftverekkel említhető egy lapon, mint a Lightroom vagy az Aftershot, csak éppen kedvezőbb áron kínálja ugyanazt a gazdag funkcionalitást.


Megszelídített nyers képek

Most több időt nem szentelnénk a program általános bemutatásának, hiszen megtettük azt már tavaly, a 16-os verziónál. A legújabb 17-es Photo Studio számos funkcióval gazdagodott elődjéhez képest, a legnagyobb változást azok fogják érzékelni, akik a JPEG-képek helyett előszeretettel rögzítenek nyers, tömörítetlen fotókat. A RAW szekció ugyanis alapos változáson ment keresztül. Immár úgy szerkeszthetünk benne, mintha tömörített képekkel dolgoznánk, ugyanitt kapunk automatikus gyorskorrekciót, LCP lencsekorrekciót és azonnali előnézetet is.


Az optimalizált motornak köszönhetően felgyorsult a képek importálása is, így azokat már menet közben címkézhetjük, és ekkor kifejezetten jól jön, hogy a program a gyakran használt kulcsszavakat rendre felajánlja. Kapunk emellett gyorsabb és hatékonyabb indexelést, így böngészésnél akadás nélkül fésülhetjük át fotógyűjteményünket, illetve új funkcióként megjelent a duplikátumokra vadászó modul.


Természetesen új szűrők és editoreszközök is érkeztek. Kiemelhető közülük az expozíciósátmenet-filter, amivel például egy égboltot elevenebbé varázsolhatunk, a továbbfejlesztett intelligens szerkesztés, a képregényszerű hatást kínáló Carton effektus vagy éppen a szembesütő nap csillogását szimuláló lencsefényfolt (lens flare).


Eszközök között

Fejlődtek a program megosztási képességei is a 16-os verzióhoz képest. Megjelent a DLNA-támogatás, azaz képeinket a programból közvetlenül, külön másolási műveletek nélkül elküldhetjük okostévénknek, mobilunknak és táblagépüknek. Javult a hálózati meghajtók kezelése: a fejlesztő mérései alapján 35 százalékkal gyorsabban tudja a program beolvasni az otthoni szerveren tárolt állományokat. Mindemellett megkapjuk a közvetlen Facebook-, Flickr-megosztást, valamint a Zonerama felhőjébe korlátlan mennyiségű képet tölthetünk fel.


Utóbbit használva mobileszközeinkről is könnyedén elérhetjük gyűjteményünket, köszönhetően az androidos Zoner Photo Studiónak, ami alkalmas könnyű szerkesztésre is. Érdekes megoldás még a cég által indított Postcard, segítségével mobilos képeinket postalappá konvertálhatjuk. Ekkor a Zoner egy kisebb összeg, körülbelül 3 dollár fejében kinyomtatja, a begépelt szöveggel kitölti, majd az általunk megadott (európai országban lévő) címre elküldi az üzenetet egy héten belül.


Névjegy

– Ár: 89 dollár (kb. 21 500 Ft)
– Forgalmazó: Zoner Kft.
– Teljesítmény: 9
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 9


Adatok

– teljes fotósmunkafolyamat-kezelés
– veszteségmentes szerkesztés, biztonsági másolatokkal
– RAW-feldolgozó modul
– képszerkesztő és -optimalizáló funkciók
– tömeges képfeldolgozás
– korlátlan Zonerama tárhely
– LCP lencsekorrekció
– DLNA-támogatás
– Android applikáció postalap funkcióval

Előny: gazdag funkcionalitás, jó RAW-kezelés
Hátrány: csak angol nyelvű felület


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.