Zoner Photo Studio 17 Pro: képesített képkezelő

|

Minden, a fotóval összefüggő munkára felkészítették a Zoner professzionális programját, amellyel kockázat nélkül kísérletezhetünk.

Hirdetés

Mikor digitális fotózásról van szó, általában az emberek igyekezete addig terjed, hogy megnyomják az exponálógombot, majd lementik a kapott fájlt valamelyik háttértárukra, hogy utána néha nézegessék. Ennél azonban sokkal többet tehetünk: katalogizálhatjuk fotóinkat, kijavíthatjuk, optimalizálhatjuk azokat, illetve panoráma- vagy HDR-képeket készíthetünk belőlük, hogy aztán közösségi oldalakon, postalapként, naptárként publikáljuk az eredményt.

Hirdetés


A Zoner Photo Studio minderre képes, professzionális eszközként a teljes fotós munkafolyamatot lefedi a képek integrálásától kezdve a RAW-kezelésen át egészen a webgaléria-készítésig. Ráadásul mindezt veszteségmentesen teszi, azaz a módosított képekről minden esetben biztonsági másolatot készít, így olyan szoftverekkel említhető egy lapon, mint a Lightroom vagy az Aftershot, csak éppen kedvezőbb áron kínálja ugyanazt a gazdag funkcionalitást.


Megszelídített nyers képek

Most több időt nem szentelnénk a program általános bemutatásának, hiszen megtettük azt már tavaly, a 16-os verziónál. A legújabb 17-es Photo Studio számos funkcióval gazdagodott elődjéhez képest, a legnagyobb változást azok fogják érzékelni, akik a JPEG-képek helyett előszeretettel rögzítenek nyers, tömörítetlen fotókat. A RAW szekció ugyanis alapos változáson ment keresztül. Immár úgy szerkeszthetünk benne, mintha tömörített képekkel dolgoznánk, ugyanitt kapunk automatikus gyorskorrekciót, LCP lencsekorrekciót és azonnali előnézetet is.

Hirdetés


Az optimalizált motornak köszönhetően felgyorsult a képek importálása is, így azokat már menet közben címkézhetjük, és ekkor kifejezetten jól jön, hogy a program a gyakran használt kulcsszavakat rendre felajánlja. Kapunk emellett gyorsabb és hatékonyabb indexelést, így böngészésnél akadás nélkül fésülhetjük át fotógyűjteményünket, illetve új funkcióként megjelent a duplikátumokra vadászó modul.


Természetesen új szűrők és editoreszközök is érkeztek. Kiemelhető közülük az expozíciósátmenet-filter, amivel például egy égboltot elevenebbé varázsolhatunk, a továbbfejlesztett intelligens szerkesztés, a képregényszerű hatást kínáló Carton effektus vagy éppen a szembesütő nap csillogását szimuláló lencsefényfolt (lens flare).


Eszközök között

Fejlődtek a program megosztási képességei is a 16-os verzióhoz képest. Megjelent a DLNA-támogatás, azaz képeinket a programból közvetlenül, külön másolási műveletek nélkül elküldhetjük okostévénknek, mobilunknak és táblagépüknek. Javult a hálózati meghajtók kezelése: a fejlesztő mérései alapján 35 százalékkal gyorsabban tudja a program beolvasni az otthoni szerveren tárolt állományokat. Mindemellett megkapjuk a közvetlen Facebook-, Flickr-megosztást, valamint a Zonerama felhőjébe korlátlan mennyiségű képet tölthetünk fel.

Hirdetés


Utóbbit használva mobileszközeinkről is könnyedén elérhetjük gyűjteményünket, köszönhetően az androidos Zoner Photo Studiónak, ami alkalmas könnyű szerkesztésre is. Érdekes megoldás még a cég által indított Postcard, segítségével mobilos képeinket postalappá konvertálhatjuk. Ekkor a Zoner egy kisebb összeg, körülbelül 3 dollár fejében kinyomtatja, a begépelt szöveggel kitölti, majd az általunk megadott (európai országban lévő) címre elküldi az üzenetet egy héten belül.


Névjegy

Hirdetés

– Ár: 89 dollár (kb. 21 500 Ft)
– Forgalmazó: Zoner Kft.
– Teljesítmény: 9
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 9


Adatok

– teljes fotósmunkafolyamat-kezelés
– veszteségmentes szerkesztés, biztonsági másolatokkal
– RAW-feldolgozó modul
– képszerkesztő és -optimalizáló funkciók
– tömeges képfeldolgozás
– korlátlan Zonerama tárhely
– LCP lencsekorrekció
– DLNA-támogatás
– Android applikáció postalap funkcióval

Hirdetés

Előny: gazdag funkcionalitás, jó RAW-kezelés
Hátrány: csak angol nyelvű felület


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.