Hirdetés

Zoner Photo Studio 8 Classic



|

Március havi teljes verziónk szinte minden olyan eszközt tartalmaz, amelyre egy hobbifotósnak szüksége lehet digitális képei katalogizálásához és javítgatásához.

Hirdetés

A Zoner Photo Studio telepítése igen egyszerű: használatához azonban meg kell adnunk az újságban megtalálható aktivációs kódot, ellenkező esetben a program csak 30 napos próbaváltozatként működik. Amíg ezt nem végezzük el, az erre utaló figyelmeztetés minden indításkor megjelenik. Az „élesítésen" kívül lehetőségünk van regisztrálni magunkat a program weboldalán (www.zoner.hu); ha ezt elvégezzük, akkor kedvezményesen frissíthetünk a Zoner Photo Studio nagyobb tudású Professional és Home változataira. A PC World ajándék kóddal aktivált Classic változata tartalmazza a Professional és a Home funkcióinak elérését szolgáló menüpontokat és eszközöket, de ezek kiválasztásakor csak egy figyelmeztető ablak jelenik meg.
A bevezetőben már említettük, hogy a programnál a fő hangsúly a számítógépünkön található digitális képek közötti böngészésen, ezek katalogizálásán van. Nagyban megkönnyíti a fényképek rendezését, hogy a Photo Studióban egyszerre több képböngésző panelt is nyitva tarthatunk a navigátor, az előnézeti kép és a szerkesztő mellett. Ez a „több" azt jelenti, hogy 1024×768-as képernyőn akár 15 böngészőpanelt is rögzíthetünk a program ablakában, és ezek mellett továbbiakat „lebegtethetünk" önálló ablakokban.

 

zoner_1k.png

 


Nemcsak a számítógépen található fotók nézhetők meg vele, hanem lapolvasóból és fényképezőgépekből is be tudja olvasni őket. Az állományokhoz különféle információkat rendelhetünk: a kép címét, a szerző, a fotós és a szerkesztő nevét, a felvétel készítésének helyét, rövid és hosszú leírást, más katalogizálóprogramokhoz hasonlóan osztályzatot és kulcsszavakat is, sőt akár hangjegyzettel is elláthatjuk felvételeinket. A képek leírását importálhatjuk más programok által is használt descript.ion, files.bbs, 0index.txt stb. állományokból vagy akár az ACDSee-adatbázisokból, és természetesen magunk is létrehozhatunk ilyen fájlokat. Ezeken kívül nemcsak a leírásokat, hanem a fotók adatait is elmenthetjük szöveges vagy akár HTML-formátumban.
Rengeteg képjavító és -módosító eszköze van a szoftvernek: ezek egy részét közvetlenül a képböngészőből is el tudjuk érni, míg másokhoz be kell lépnünk a képszerkesztő modulba. Követve az örvendetes trendet, programunk nyolc különféle szűrőt kínál a képek átméretezéséhez, így kiválaszthatjuk az optimális algoritmust. Mind az átméretezés, mind a legtöbb képmódosító szűrő esetén élhetünk a kötegelt feldolgozás lehetőségével: vagyis az adott műveletet egy lépésben, egyszerre végrehajtathatjuk egy mappa valamennyi vagy kijelölt fotóján.
Belépve a program képszerkesztőjébe, kivághatjuk a képből a fontosnak, kiemelendőnek ítélt részeket (a választható oldalarányok betartatásával), kényelmesen korrigálhatjuk a fotó ferdeségét, vagy megváltoztathatjuk színhőmérsékletét. A Photo Studio segítségével látványosabbá is tehetjük képeinket. Többek között átalakíthatjuk őket dombormű hatásúvá, olajfestmény- vagy ceruzarajzszerűvé. Mindenképpen érdemes kiemelni, hogy a szerkesztőfelület többlépcsős művelet-visszavonást is lehetővé tesz.

 

 

zoner_3.png

 


Az alkalmazás lehetőséget kínál képeink látványos kinyomtatására is. Az általunk megadott felvételeket sablonok használatával nyomtathatjuk ki, s a program akár automatikusan is elhelyezheti az egyes fotókat. A sablonok segítségével készíthetünk képkatalógust (többoldalas indexképeket), fotóalbumokat, tablókat, naptárakat, üdvözlőlapokat és rengeteg mást is.

 

zoner_2k.png

 


A Zoner Photo Studio 8 hasznos segédeszköze lehet mindazoknak, akik digitális fotóikat szeretnék karbantartani, javítgatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.