Hirdetés

Szuperkönnyű, Full HD-s Panasonic kamerák



|

A Panasonic két új Full HD-s digitális kamerát mutatott be, amelyek hihetetlenül könnyűek.

Hirdetés

 

panasonic_sd10_&_tm10.jpg
 

A Panasonic új digitális kamerái nem belépőkategóriásak, ráadásul gyártójuk szerint világelsők. Ezúttal nem az aprósági rekordot döntötték meg, hanem a könnyűségit. Az új HDC-SD10 és a HDC-TM10 mindössze 227 grammot nyomnak.

 

A rekord szót azonban megcsillagozta a Panasonic, és valójában még tévedett is a csúcsdöntéssel kapcsolatban. Úgy hitték, hogy ezek a legkönnyebb Full HD-s, AVCHD-s digitális kamerák; azonban a Sanyo januárban bemutatott készülékei közül az ugyanebben a kategóriában versenyző DMX-CG10 például csak 171 grammos.

 

Az új Panasonic kamerák egyébként SD és SDHC memóriakártyákkal bővíthetőek, érintőképernyőn keresztül végezhetőek el a beállítások, és az AF-követés mellé optikai képstabilizátor és automatikus módválasztó is társul. A videók készítésekor maximum tizenhatszoros optikai zoomra van lehetőség.

 

Az egyetlen lényeges különbség a két modell között, hogy az SD10 8 gigabájt beépített tárhelyet kapott, míg a TM10 40 GB-ot - ha ez betelt, utána kerül használatba a maximum 32 GB-os SDHC kártya.

 

A kamerák egyébként rendelkeznek egy úgynevezett Pre-Rec funkcióval is, amely egy belső bufferbe folyamatosan rögzít három másodpercnyi képanyagot, majd a klip elejére teszi ezt azonnal, amint elindítjuk a tényleges felvételt - így semmiről sem marad le a készülék tulajdonosa.

 

Nagy-Britanniában a két digitális kamera júniustól kapható. A HDC-TM10-ért 530 eurót (146 000 forint) kérnek, míg a HDC-SD10 500 euróba (138 000 forint) kerül.

 

panasonic_hdc-sd10.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.