Hirdetés

Szuperkönnyű notebook az NEC-től



|

Az NEC VersaPro UltraLite Type VS könnyebb, mint a MacBook Air vagy a Dell Adamo.

Hirdetés

 

Az NEC új notebookjának személyében egy új versenyző érkezett az ultravékony laptopok közé. A MacBook Airrel és a bizonyos fokig csalódást okozó Dell Adamóval is felveszi a versenyt a VersaPro UltraLite Type VS.

 

A vékonysági versenyben az NEC notebookja alulmarad a másik két versenyzővel szemben, ugyanis míg az Adamo 16,51 milliméter, a MacBook Air pedig 19,4 milliméter vastag, addig az NEC laptop ezt 15,8 és 29,9 milliméter között variálja. Súlyát tekintve azonban egyértelmű győztes, hiszen csupán 725 grammot nyom.

 

A gép egyébként USB portokkal, SD-kártyaolvasóval és Ethernet-csatolóval is rendelkezik. A 10,6 hüvelykes képernyő 1280 x 768-as felbontást tesz lehetővé. Az Intel 1,86 GHz-es Atom Z540-es processzora mellé 1 GB RAM és egy 64 GB-os SSD-meghajtó került.

 

A kissé szegényes specifikációk láttán kiderül, hogy a Type VS fő erénye a könnyűségében rejlik. Értéke még tovább csökken, ha hozzávesszük az árát. Aki előrendeli a csak Japánban megjelenő laptopot, annak 99 750 jenbe (211 000 forint) kerül, aki viszont később vásárolná meg, annak már 176 000 japán jent (373 000 forint) kell fizetnie.  

 

nec-versapro-ultralite-type-vs.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.