Hirdetés

Acer Nitro 5 teszt - csúcsteljesítmény elérhető áron



|

A Nitro 5 általában a pénztárcabarát kategóriában versenyez, de nálunk most egy olyan változat járt, ami simán versenybe száll a legcombosabb gépekkel is.

Hirdetés

Mi is teszteltünk már korábban egy Acer Nitro 5-öt, akkor azonban a belépő szintű változatot, ami épp csak elégnek bizonyult 1080p-s játékra. Ugyanakkor ebből a modellből több mint 60 különböző változat létezik, így ha valakinek tetszik a dizájn, akkor van miből válogatni. Ebbe a laptopba egy RTX 3060 került, közben pedig nem sokkal kerül többe, mint az szóban forgó Nvidia kártya asztali változata. És hogy ez mire elég? 

Hirdetés

A nálunk járt modell a Nitro 5 2020-as iterációja, amit felturbóztak egy 2021-es videokártyával. A modell kinézete nem sokat változott az elmúlt években, ez a laptop is a legtöbb ponton a 2020-as kialakítást követi. Bár maga a kaszni műanyag, az anyaghasználat rendben van, egy kifejezetten robosztus gépről beszélhetünk. A zsanér könnyen nyitható, a kijelző alig mozog, és bár a hátsó rácson látszik, hogy ez egy gamer laptop, nem vitték túlzásba a menőzést, az elmúlt évekhez képest egyre kevesebb a piros festés. A fedlap szálcsiszolt dizájnja is mutatós, az egyetlen gyenge pont talán csuklótámasz, ami méretre kényelmes ugyan, de igencsak gyűjti az ujjlenyomatot.

A billentyűzet fehér festést kapott, de természetesen van háttérvilágítás (ami lehet akár RGB is). A tasztatúra nem változott, évek óta ugyanezzel dolgozik az Acer, de ami jó, azon ugye minek változtatni? A gépelés kényelmes a magyar kiosztású billentyűzeten, és megmaradt a normál méretű numerikus rész is, és még a kurzornyilakat sem kellett összenyomni hozzá. A touchpad nem túl kicsi és egész pontos, a numpad miatt viszont balra tolódott a space, és ehhez igazították a tapipadot, ami így munka és játék közben is kéz alatt van, úgyhogy utóbbi esetben érdemes a gyorsgombbal letiltani.

A gép oldalán végignézve észrevehetjük, hogy portokból nincs hiány. Jobb oldalon két USB 3.2, Gen 2. (az egyik USB A, a másik USB C,) valamint egy HDMI 2.0 port, míg a túloldalon két USB 3.2 Gen 1., valamint egy gigabites ethernet található, illetve ide került a kombó jack is. A töltő csatlakozó hátra került, a korábbi modellnél ezt sokat kritizálták, hogy oldalon van, és belelóg a hűtőrácsba. A gyengébb hardverrel szerelt modellekhez általában 135W-os csatlakozót ad az Acer, ezúttal egy 180-as került a dobozba, hiszen ennek a szörnynek kell a kraft, így azonban egy kicsit jobban is melegszik, de legalább a teljesítménye nincs visszafogva.

A motorháztető alatt a nálunk járt modellben egy 10. generációs Intel Core i7-10750H processzor, egy RTX 3060 videokártya, 8 GB RAM és egy 512 gigás SSD található. A memória és a tárhely bővítésére is van lehetőség, így hozzánk már 16 gigával jött a laptop, ha pedig keveseljük a helyet (és lássuk be, egy Call of Duty gyakorlatilag önmagában elfoglalja az egészet), akkor egy második NVMe SSD-t és egy normál méretű satás háttértárat is csatlakoztathatunk.

Az 57 wattórás akkumulátor egy töltéssel 6-7 órát bír normál használat mellett, játszani viszont ne nagyon akarjunk így, főleg combosabb címeket. Játék közben a ventilátorok eléggé felpörögnek, de egy fülessel szinte észrevehetetlen a zúgás, ha történik is valami a játékban. A füles pedig mindenképp ajánlott, mert akármilyen kreatív neveket is találnak ki a hangzásra, ezektől a hangszóróktól nem fogjuk ledobni a hajunkat. A kijelző fölé került a webkamera, ami az elmúlt egy évben ismét kifejezetten fontossá vált. Ezen a ponton még erősíthetne az Acer, mert ha erről csatlakozunk be egy Zoom meetingbe, aligha fog elhangzani hogy "úristen, de jól nézel ki". Nem jó, de nem is tragikus.

Az Acer mérnökei tavaly tervezték újra a hűtést, így a két ventilátor kikerült a szélre, ami jelentősen javította azok teljesítményét. Terhelés alatt persze így is felkúsznak a számok:

a GPU 80-85 fokig melegszik, a proci 93 celsiuson dolgozik játék közben,

de a kialakításnak köszönhetően nem olvadunk rá a billentyűzetre. Középen a kijelző alatt nyilván átforrósodik a felület, de a WASD gomboknál szinte egyáltalán nem érezni a melegedést, így játék közben ez egyáltalán nem fog minket zavarni.

És hogy mivel tudunk játszani egy ilyen gépen? Gyakorlatilag bármivel. A Rainbow Six Siege-ben és a Doom Eternalban is ki tudjuk hajtani a 144Hz-es Full HD kijelzőt 1080p-ben a legmagasabb grafikai beállítások mellett, a Dirt 5 maxra húzva 70 fps körül futott, és az Assassin's Creed Odyssey grafikáját is ki kellett akasztani, hogy 60 alá essen a képkockaszámláló (58-at mértünk a benchmarkkal). Kompetitív játékokban, mint a CS:GO, a Valorant, a LOL vagy épp a Dota simán lesz 144 fps-ünk, és az egyjátékos kalandokat sem kell lebutítanunk, ha stabil 60-nal akarunk játszani.

Maga a kijelző gyors, de a színek nem akarnak lemászni róla: fényerőben és színmélységben is láttunk már jobbat, szóval profi grafikusoknak nem feltétlen ez az ideális választás, a teljesítménynek köszönhetően azonban legalább a töltőképernyőket nem kell sokáig nézni, ha néha ezen dolgoznánk.

Mindent egybevéve elégedetten dőltünk hátra a tesztelés végén. A dizájn pont annyira visszafogott, hogy egy irodában se nézzenek ránk furcsán, a teljesítményre pedig ezzel a hardverrel nem lehet panaszunk. A nálunk járt modellért alapjáraton 564 ezer forintot kérnek, de most épp elég komoly akcióval pörög. Tőlünk mindenképp kap egy lájkot, és kíváncsian várjuk majd a 11. generációs chipekkel szerelt modelleket is.

Acer Nitro 5 AN515-55-77YZ

Ár: 564900 Ft
Remek választás azoknak, akik sehol nem akarnak videojátékok nélkül maradni.
  • 15,6" FHD 1920 x 1080 IPS, 144Hz
  • Intel Core i7-10750H Hexa Core
  • 16 GB DDR4
  • 512GB PCIe NVMe SSD, HDD Upgrade Kit
  • NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
  • Killer E2600 LAN, Intel Wi-Fi 6
PRO
  • Remek teljesítmény
  • Kényelmes billentyűzet
  • 144Hz-es kijelző
  • Bővíthető memória és háttértár
Kontra
  • Gyűjti az ujjlenyomatot
  • A webkamera még mindig gyenge
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 7489
    [topic] => 1
    [group] => 27
    [gameinfo_name] => Acer Nitro 5  AN515-55-77YZ
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 74
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2021-06-28 10:10:08
    [gameinfo_webpage] => 
    [gameinfo_tags] => acer, nitro 5, laptop, notebook, gamer
    [gameinfo_url] => acer-nitro-5-an515-55-77yz
    [gameinfo_pro] => Remek teljesítmény
Kényelmes billentyűzet
144Hz-es kijelző
Bővíthető memória és háttértár
    [gameinfo_kontra] => Gyűjti az ujjlenyomatot
A webkamera még mindig gyenge
    [gameinfo_data] => 15,6" FHD 1920 x 1080 IPS, 144Hz
Intel Core i7-10750H Hexa Core
16 GB DDR4
512GB PCIe NVMe SSD, HDD Upgrade Kit
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
Killer E2600 LAN, Intel Wi-Fi 6
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 13
        )

    [gameinfo_price] => 564900
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Remek választás azoknak, akik sehol nem akarnak videojátékok nélkül maradni.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 74
            [manufacturer_name] => Acer
            [manufacturer_url] => acer
            [manufacturer_link] => http://www.acer.hu/
            [link] => /gyarto/acer
        )

    [link] => /termekinfo/acer-nitro-5-an515-55-77yz-7489.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => Remek teljesítmény
            [1] => Kényelmes billentyűzet
            [2] => 144Hz-es kijelző
            [3] => Bővíthető memória és háttértár
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => Gyűjti az ujjlenyomatot
            [1] => A webkamera még mindig gyenge
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 7.9
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    9

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    7

  • Kijelző:

    8

  • Akkumulátor:

    7

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.