Hirdetés

Acer Predator XB323U teszt - minden szempontból hatalmas



|

Nem könnyű egyszerre mindenkinek megfelelni, de a Predator XB323U a gamereknek, a tartalomfogyasztóknak és a kreatívoknak is tud újat mutatni.

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy az Acer mérnökei mernek nagyot álmodni. Ez most szó szerint értendő, hiszen ez a Predator monitor a maga 32 hüvelykes képátlójával tényleg egy monstrum. A home office előnye, hogy a tesztre érkező kütyüket az otthon kényelmében nyúzhatjuk, hátránya viszont, hogy a csomagolásnak is a lakásban kell helyet találni, ami jelen esetben egy kisebb gardróbszekrény méretével vetekedő dobozt jelent. Ennek az az oka, hogy az XB323U összeszerelt állapotban érkezik, nem kell a talppal játszani, csavarozgatni és pattintgatni, egész egyszerűen csak bedugjuk a kábeleket, és már megy is. Jó dolog, hogy ezt a terhet levették a felhasználók válláról, csak hát tényleg böszme nagy lett emiatt a doboz, amiben egyébként minden fontos kiegészítőt megtalálunk, a HDMI és a Displayport kábelt is.

Hirdetés

A Predator széria dizájnjára eddig sem lehetett panasz, a panelek hagyományosan nagyon masszív, mutatós lábakon állnak, és ez most sincs másként. A furcsán tört alakú talpat ráadásul sikerült kifejezetten vékonykára tervezni, így pakolhatunk mellé az asztalon, még ha viszonylag messzire ki is nyúlnak a lábak. Szemből egy nagyon letisztult látvány fogad minket, az izgalmasabb dizájnelemek, mint a dugattyúra hajazó gerinc, a mozgatásnál nagy segítséget nyújtó fogantyú és a fejhallgatótartó hátra kerültek. Ez utóbbi mondjuk elég szerencsétlen pozícióban van, szokkal hasznosabb lett volna egy a monitor oldalából kinyíló kar, mert senki nem fog felállni és átnyúlni a kijelző felett csak azért, hogy oda akassza a fülesét.

Az XB323U-val az Acer egyszerre lő mindenkire. A kompetitív játékok szerelmesei 144 Hz-es képfrissítést kapnak (amit gyárilag overclockoltak 170-re), a látvány megszállottjai 1440p-s felbontást és G-Sync támogatást a reccenésmentes játékélményért, a multimédiás tartalomfogyasztók pedig HDR 600-at. Sokáig szinte lehetetlen volt 27" felett IPS panelt találni, be kellett érnünk a VA-val, az meg ugye mégse olyan. Most végre kaptunk egy hatalmas betekintési szögekkel, gyönyörű színekkel, magas képrfrissítési rátával és alacsony válaszidővel büszkélkedhető monitort. Az IPS panelnek köszönhetően nem volt szükség arra sem, hogy meghajlítsák a kijelzőt, így is remekül látni a monitor szélein felbukkanó dolgokat. Az 1440p-s felbontás 92 PPI-s pixelsűrűséget jelent, ami egy 24"-os 1080p monitoréval egyezik, egy méteres távolságról már nem megkülönböztethetőek a pixelek. A 4ms-es input lag észrevehetetlen játék közben.

A menü kezeléséhez a gombok a monitor jobb hátuljára kerültek egy joystick kíséretében, amit ezúton is üdvözlünk. Itt állíthatunk Adaptive Sync-et, HDR-t, válthatunk a különböző színterek között - a Quantum Dot technológiának köszönhetően ugyanis az Adobe RGB 99%-át lefedi a monitor, de akinek erre van szüksége, az igazíthatja a panelt az SRGB színtérre is - a fényerőt, a kontrasztot és a szaturációt is. A gamerek olyan extrákat kaptak, mint a Black Boost (amivel könnyebben vesszük észre a sötét sarkokban megbúvó ellenfeleket), a képfrissítés-követés, vagy épp a beépített célkereszt.

Egy ekkora monitort szeretne az ember tökéletesen elhelyezni az asztalán, ehhez pedig minden feltétel adott. A panel 13 centit mozog függőlegesen, dönthető, forgatható, és mindkét oldalra pivotálható. Bár összeszerelve érkezik, ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne szétszedni, és akinek ez a vágya, az egy 100x100-as VESA tartóra is felpattinthatja. Hátul találunk Displayport 1.4-et, két HDMI 2.0-t, egy 4-es USB HUB-ot, egy jack csatlakozót, valamint a beépített hangszórókat, amiket inkább ne építettek volna be, mert azon kívül, hogy a cicás videót megmutatjuk rajta a barátainknak, bárminemű tartalomfogyasztásra alkalmatlan.

Fontos megjelegyezni, hogy a HDMI csatlakozók 144 Hz-ig engedik felmenni a képfrissítést, és bár a HDR-t támogatják, a VRR-t nem. Ha tehát valaki 170 Hz-et akar 1440p mellett 10 bites színmélységgel, annak a Displayportot kell választania. Érdemesebb egyébként a 8 bit mellett maradni, gyárilag erre lőtte be az Acer a monitort, és bár a menüben felmehetünk 10-ig, itt már találkozhatunk némi zajjal. Arra azért érdemes figyelni, hogy a monitor nem észleli automatikusan a HDR tartalmat, nekünk kell átkapcsolnunk ilyenkor a legjobb élmény érdekében.

A maga 290 ezer forintos árával az Acer Predator XB323U nem egy olcsó monitor, de ezért az árért kiemelkedő teljesítményt kapunk. A 32"-os méretnek köszönhetően konzolos játékokhoz és multimédiás tartalomfogyasztáshoz is alkalmas, és bár valószínűleg nem ezzel fogunk lenyomni mindenkit CS:GO-ban, bizony a kompetitív játékosok is élvezhetik az előnyeit. Az 1440p-s felbontás még pont nem túl megterhelő a videokártyánk számára, hogy magas framerate-et erőtessünk ki belőle, így kihasználva a 170 Hz-es képfrissítést.

Az Adobe RGB színtér 99%-os lefedettségének köszönhetően a megfelelő kalibrálás után kreatív munkát végzők is kiélvezhetik a kijelző előnyeit, az IPS panel pedig olyan gyönyörű színeket és akkora betekintési szögeket ad, amivel egy VA egész egyszerűen nem tud versenyezni, a fényereje pedig egyszerűen pazar. Látványra, fogásra és érzetre is prémium, így ha valaki egy sokoldalú monitort keres, ami nemcsak hatalmas, ami kiválóan alkalmas a legújabb címekhez, kompetitív játékokhoz, munkához és az esti filmezéshez is, ez ezzel a modellel nem nagyon tud mellélőni.  

Acer Predator XB323U

Ár: 289 900 Ft Ft
Ha hatalmas felületen akarunk dolgozni és szórakozni is, ez a monitor minden igényünket kielégíti.
  • 32" WQHD 2560 x 1440 IPS képernyő
  • 170Hz képfrissítés
  • Nvidia G-Sync
  • HDR600
  • 8Bit-es színmélység
  • 99% Adobe RGB színtér
  • 2x HDMI 2.0,
  • Displayport 1.4,
  • 4x USB 3.0 HU
PRO
  • Letisztult dizájn
  • Magas képfrissítés
  • Gyönyörű színek
Kontra
  • Esetlen fejhallgatótartó
  • Béna hangszórók
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 7385
    [topic] => 1
    [group] => 20
    [gameinfo_name] => Acer Predator XB323U
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 74
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2021-03-27 09:55:07
    [gameinfo_webpage] => 
    [gameinfo_tags] => Acer Predator XB323U, acer, monitor
    [gameinfo_url] => acer-predator-xb323u
    [gameinfo_pro] => Letisztult dizájn
Magas képfrissítés
Gyönyörű színek
    [gameinfo_kontra] => Esetlen fejhallgatótartó
Béna hangszórók
    [gameinfo_data] => 32" WQHD 2560 x 1440 IPS képernyő
170Hz képfrissítés
Nvidia G-Sync
HDR600
8Bit-es színmélység
99% Adobe RGB színtér
2x HDMI 2.0, 
Displayport 1.4, 
4x USB 3.0 HU
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 1
        )

    [gameinfo_price] => 289 900 Ft
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Ha hatalmas felületen akarunk dolgozni és szórakozni is, ez a monitor minden igényünket kielégíti.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 74
            [manufacturer_name] => Acer
            [manufacturer_url] => acer
            [manufacturer_link] => http://www.acer.hu/
            [link] => /gyarto/acer
        )

    [link] => /termekinfo/acer-predator-xb323u-7385.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => Letisztult dizájn
            [1] => Magas képfrissítés
            [2] => Gyönyörű színek
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => Esetlen fejhallgatótartó
            [1] => Béna hangszórók
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.4
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    8

  • Anyagminőség:

    9

  • Extra funkciók:

    8

  • Kijelző:

    9

  • Szoftver:

    8

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.