Hirdetés

Ashampoo Photo Optimizer 5 teszt



|

Szürkés, fakó fotóinkat könnyedén megtölthetjük élettel, ha a Photo Optimizer 5 eszköztára készenlétben áll gépünkön.

Hirdetés

Fényképeink nagy részét már okostelefonjaink segítségével készítjük, ám a kapott végeredmény nem minden esetben felel meg elvárásainknak, és gyakran érezzük, hogy szükség lenne egy kis utómunkára. Természetesen nem kell azonnal hivatásos fotósok számára készült méregdrága szoftverek után kutatnunk, ha képeink némi javításra szorulnak, az ilyen jellegű programok megfelelő kezelését még a profik is hosszú időn keresztül tanulják.

Hirdetés


Szerencsére akadnak a piacon olyan termékek, melyek segítségével a hobbifényképészek mindössze néhány kattintással a maximumot hozhatják ki műveikből. Az Ashampoo Photo Optimizer nevű szoftvere pedig pontosan ilyen könnyedén elsajátítható kezelési móddal és gyors editálási lehetőségekkel igyekszik fotós eszköztárunk teljes értékű tagjává válni.


Csupán néhány kattintás

A szoftver felhasználói felületét készítő mérnökök – rendkívül szimpatikus módon – az egyszerűség mellett döntöttek, így egy könnyen átlátható, sallangmentes környezet fogadja indítás után a felhasználókat. A szürkés ablak bal oldalára navigációs sáv került, míg a jobb szélen találhatjuk a tényleges szerkesztési funkciókat. A panel közepén egy képnézegetőre emlékeztető felületen (alul az aktuálisan megjelenített mappában található összes fotóval) a végrehajtott változtatásokat valós időben követhetjük végig.


A szerkesztőnézet alatt (ahol egy ötletes csúszkával tekinthetjük meg a módosítás előtti és utáni állapotokat) kapott helyet az Optimalizálás gomb, melynek megnyomásával a képelemző algoritmus megpróbálja a megfelelő beállításokat kiválasztva a lehető legjobb eredményt kihozni a választott felvételből. Legtöbb esetben e funkció valóban szemmel látható javulást eredményez, mindössze néhány, vakuval készült kép esetén tapasztaltunk kisebb minőségbeli visszaesést. Ha még inkább szeretnénk kontrollálni a változtatásokat, a jobb oldali sáv [Kép és Hatások] menüpontja alatt rengeteg kipróbálható eszköz (többek között vörösszem-eltávolító, színjavító és vízjelelhelyező is) vár ránk, melyek segítségével pillanatok alatt látványos változtatásokat hajthatunk végre a kiválasztott felvételen.

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.