Hirdetés

Genius KM-G230: belépőszett a gamervilágba



|

Kipróbáltuk a Genius belépőkategóriás, gamereknek szánt egér-billentyűzet kombóját.

Hirdetés

Kétségtelenül nem olcsók a gamertermékek. Ha egy gyártó úgy dönt, hogy a játékosoknak célozza termékét, sokszor elég néhány villám, egy csábító katonai ruhákba öltöztetett hölgy, vagy éppen lángnyelvekkel teletűzdelt csomagolás ahhoz, hogy az árrés azonnal a duplájára nőjön. Szerencsére a Genius nem ezt a kereskedelmi viselkedést követte, bár a KM-G230 dobozára a biztonság kedvéért azért csak ráfestettek grafikusaik egy tisztességes erdőtüzet. A billentyűzet- egér páros ugyanis csupán 12 ezer forintba kerül, miközben egy jobbfajta egér vagy klaviatúra önmagában drágább.

Hirdetés


A kötelező extrák

Ezért az összegért kapunk háttérvilágítást, nyolc, programozható egérgombot, maximális 2000 dpi-s felbontást, dedikált felbontásváltót, valamint aranyozott USB-csatlakozót. A vezetékes kialakításnak köszönhetően késleltetéstől nem kell félnünk, és egészen 1,8 méterre eltávolodhatunk gépünktől. A termékhez mellékelt - magyar nyelven is elérhető - szoftver kezelőfelületén pedig három profilon belül összesen 21 makrót definiálhatunk, amelyek nemcsak a játék során, hanem az irodai munka alatt is hasznosak lehetnek. A makrókat az egérbe épített memória tárolja a zökkenőmentes működés érdekében, ráadásul a beállításokat és a makrókat is elmenthetjük, és később visszatölthetjük.


A funkciók hosszú felsorolásától függetlenül a Genius terméke főként azoknak ajánlható, akik most keresik első gamer billentyűzetüket és/vagy legalábbis olcsón akarják megúszni a bevásárlást. A membránelven működő klaviatúrára nem raktak külön extra makrózható gombokat, médiavezérlőket, a háttérvilágítást csak minimálisan szabályozhatjuk, csuklótámasz szinte nincs, az egér maximális, 2000 dpi-s felbontása pedig lehetne másfélszer nagyobb, hogy a KM-G230 igazán versenyképes lehessen.


Összegzés

A Genius egy olyan szegmensbe célozta a termékét, ahol minden apróság, minden plusz háttérszín és vezérlő, felbontás-különbség számít, így mi is a kelleténél kritikusabbak vagyunk a termékkel, ami ugyan remek ár-érték aránnyal rendelkezik, de találni nála jobb vételeket. Ha egy kicsivel többet szánunk a két legfontosabb beviteli eszközre, sok hasznos extrához jutunk és az alapanyagok tartóssága, strapabírósága is jobb lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.