Hirdetés

Huawei Talkband B1 - Fülbemászó karperec



|

Szerkesztőségünkben járt a Huawei headset-csuklópánt hibridje.

Hirdetés

A viselhető okoskiegészítók közül a leginkább keresett termékek közé tartoznak jelenleg az aktivitás-mérő karperecek, melyek apró szenzorjaik segítségével monitorozzák felhasználóik bizonyos tevékenységeit.

Hirdetés

Az egyre duzzadó piacon a gyártók különféle trükkökkel kívánják magukhoz édesgetni a monitorozásra vágyó vásárlókat, így nem meglepő, ha a karkötő kijelzőt kap, vagy érintőfelületével okostelefonunkat vezérelhetjük. Azonban a Huawei úgy tűnik a sokat látott felhasználóknak is képes újat mutatni, hisz két, elsőre összeegyeztethetetlennek tűnő eszköz keresztezésével megalkotta a TalkBand-et, mely egy fitnesz-tracker és egy Bluetooth-headset tulajdonságait ötvözi.

Érdekes hibrid

A készülék kialakítása - a kínált újdonság ellenére - nem nevezhető formabontónak, a Huawei mérnökei ugyanis a több gyártó által használt kivehető központi egységes megoldást választották a TalkBand tervezésekor, így a füles használatához csupán a gumiszíjból kell kipattintanunk az aprócska "magot". Az eszköz szíve egy néhány soros OLED megjelenítőt is kapott, mely az okos csuklópánt töltöttségéről, az aktuális időről, valamint a bejövő hívásokról képes tájékoztatni a felhasználót.

 

A gumiágyba helyezett készüléken két fizikai kapcsolót találunk, egyik a szíjon helyezkedik el (segítségével varázsolhatunk headsetet a karperecből), míg másik a központi egység oldalán található. A magon elterülő gomb megnyomásával váltogathatunk a kissé ívelt megjelenítőn felvillanó információk között.

 

A TalkBand Bluetooth és NFC segítségével képes kapcsolódni mobilunkhoz, a készülék fitnesz-tracker funkcióihoz applikációt pedig Androidra, illetve iOS-re is találhatunk. Az alkalmazásboltokban nem lesz nehéz fellelni az okoskarkötő használatához szükséges szoftvert, hisz az a TalkBand nevet kapta. A szoftver közreműködésével napi bontásban követhetjük végig tevékenységünket, a karperec által összegyűjtött adatokat pedig egyetlen érintéssel megjeleníthetjük mobilunk felületén. A mozgásunk mellett pihenésünket is nyomon követhetjük, amennyiben az ágyba is magunkkal visszük a csuklónkon pihenő szenzorköteget.

 Fülbe kerülve

A karperecből kipattintott központi egységből a dobozban található apró, gumírozott eszköz felhelyezésével készíthetünk fülünkbe tökéletesen illeszkedő headsetet, mely a beépített mikrofonnak köszönhetően gondtalan telefonálást garantál. Sajnos a kis adapter nélkül nem tudjuk majd kifogástalanul használni a TalkBand-et, így ha csak tehetjük, tartsuk magunknál a kis adaptert.

 

Az eszköz egy 90 mAh-s akkumulátort rejt, mely a puszta monitorozással több napon keresztül is képes energiát szolgáltatni csuklópántunk működéséhez. Azonban ha headsetként használjuk a TalkBand-et már nem ilyen kecsegtető a helyzet, pár órányi folyamatos telefonálásra kapunk csupán lehetőséget.

 

A telep feltöltéséhez szükségünk lesz a gumiborításra, a csuklópánt szíja ugyanis egy USB-s töltőfejet rejt a végén, mely PC-hez csatlakoztatva viszonylag gyorsan (nagyjából 1-1.5 óra alatt) eléri a maximális töltöttséget.

Összegzés

A Huawei eszköze tökéletesen ötvözi a két készülék keresztezésében rejlő lehetőségeket, hisz bejövő hívás esetén villámgyorsan a fülünkbe illeszthetjük a mindaddig csuklónkon pihenő TalkBand szívét. Sajnos a készülék kissé magas ára elrettentheti a vásárlókat, hisz a két komponens különálló beszerzésével sok esetben pénztárcánknak kedvezőbb konstrukciót is összeállíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.