Hirdetés

Huawei Talkband B2 teszt - Ékszer, semmi egyéb

|

Dizájnfrissítést és néhány extra funkciót kapott a Huawei multifunkciós eszköze.

Hirdetés

Az okosórák népszerűségi hullámát meglovagolva a fitnesztrackerek is egyre komolyabb eladásokat produkálnak, a gyártók pedig ennek megfelelően folyamatosan duzzasztják a piacot mozgásra buzdító, Bluetooth-os eszközeikkel.

 

A multifunkciós fitnesz-trackerek egyik első példányát a Huaweinek köszönhetjük, a cég ugyanis Talkband családjának B1-es modelljében sikeresen keresztezett egy okoskarperecet és egy bluetooth-headsetet. Mindössze néhány hónapot kellett várni a frissített modellre, a B2 pedig funkcionalitásában és kialakításában is túlmutat elődjén, ám sajnos a hozzáfűzött reményeket továbbra sem képes maximálisan beváltani.

Legalább szép

A legkomolyabb változást a külső jegyekben figyelhetjük meg, hisz a B1-es modell gumicsuklópánt-szerű kialakítása helyett a Huawei mérnökei és egy sokkal elegánsabb, bőr és fém ízléses kombinációjával létrehozott külsőt álmodtak a B2 köré. Sajnos a dizájnerek munkája csupán a bekapcsolásig képes lekötni figyelmünket, az eszköz első indítását követően ugyanis rögtön felfedezzük a Talkband B2 súlyos hibáit és hiányosságait.

 

Az eszköz legnagyobb problémája, hogy a 0,73 hüvelykes, PMOLED megjelenítője már a legenyhébb napsütésben is csupán korlátozottan olvasható, köszönhetően a kipattintható headset-rész tükröződő, üvegborítású felszínének. Pedig az apró kijelző több oldalnyi információval rendelkezik (aktuális idő, megtett lépésszám, alvással töltött idő), melyek között a kapacitív érintőfelület simogatásával, vagy csuklónk megfelelő irányú mozgatásával válthatunk. A B2 extra képességei között megtalálhatjuk okostelefonunk kamerájának távoli vezérlését, valamint a hatótávolságon belül pihenő párosított mobiltelefon megcsörgetését is, push-üzenetek azonban továbbra sem jelennek meg a 128x88-as felbontású kijelzőn.

 

Képernyőnk aktiválásához szerencsére nem kell a Talkband oldalán található gombot nyomkodnunk, egy enyhe csuklómozdulat hatására ugyanis nyomban felvillannak a fehéren világító karakterek.

Fülünk dísze

A headset-funkciók aktiválásához nem kell mást tennünk, mint a borítás két oldalán kitüremkedő kis gombokat összenyomnunk, és a készülék "magja" máris kiemelhető a csuklópántból. Az előző modell egyik nagy hibája volt, hogy helytakarékosság miatt a fülbe illeszkedő gumiharangot csupán a testből kipattintást követően helyezhettük fel az eszközre, a B2 esetén azonban orvosolták ezt a problémát, így a csuklónkról leválasztott fülhallgató azonnal használható. Hívások közben a hangminőséggel komolyabb probléma nem volt, bár zsúfoltabb helyeken egy kis extra hangerő jól jött volna a készüléknek.

Hirdetés

Specifikációit tekintve is az elvárások alatt teljesít az Android- és iOS-kompatibilis eszköz, hisz a beépített akkumulátor mindössze 95 mAh-s, mely az alacsony kijelző-fogyasztásnak köszönhetően még nem okozna problémát, azonban az eszközbe egy 3.0-ás Bluetooth-chipet rejtett el a gyártó, a komponens pedig folyamatos kapcsolat esetén néhány óra alatt feléli a telep celláiban raktározott töltöttséget.

 

Fontos még megemlíteni, hogy az Talkband B2 IP57-es vízállósággal rendelkezik, melynek köszönhetően eső esetén nem kell a táskánkba rejtenünk a készüléket, azonban a komolyabb vízmennyiség (zuhanyzás, úszás) ellen ez a szabvány már nem nyújt védelmet.

Összegzés

Az ízléses kiegészítő már-már ékszerszerűen hat, és kétségtelenül vonzza a tekinteteket, ám funkcionalitásában messze az elvárások alatt teljesít. Ha a hibrid eszköz mindkét lényeges komponense (a fitnesz-tracker és a füles) hozná a kategóriájában elvárható maximumot, a készülék 60 ezer forintos árcímkéje még akkor is kissé túlzónak tűnne.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.