Hirdetés

Huawei Talkband B2 teszt - Ékszer, semmi egyéb

|

Dizájnfrissítést és néhány extra funkciót kapott a Huawei multifunkciós eszköze.

Hirdetés

Az okosórák népszerűségi hullámát meglovagolva a fitnesztrackerek is egyre komolyabb eladásokat produkálnak, a gyártók pedig ennek megfelelően folyamatosan duzzasztják a piacot mozgásra buzdító, Bluetooth-os eszközeikkel.

 

A multifunkciós fitnesz-trackerek egyik első példányát a Huaweinek köszönhetjük, a cég ugyanis Talkband családjának B1-es modelljében sikeresen keresztezett egy okoskarperecet és egy bluetooth-headsetet. Mindössze néhány hónapot kellett várni a frissített modellre, a B2 pedig funkcionalitásában és kialakításában is túlmutat elődjén, ám sajnos a hozzáfűzött reményeket továbbra sem képes maximálisan beváltani.

Legalább szép

A legkomolyabb változást a külső jegyekben figyelhetjük meg, hisz a B1-es modell gumicsuklópánt-szerű kialakítása helyett a Huawei mérnökei és egy sokkal elegánsabb, bőr és fém ízléses kombinációjával létrehozott külsőt álmodtak a B2 köré. Sajnos a dizájnerek munkája csupán a bekapcsolásig képes lekötni figyelmünket, az eszköz első indítását követően ugyanis rögtön felfedezzük a Talkband B2 súlyos hibáit és hiányosságait.

 

Az eszköz legnagyobb problémája, hogy a 0,73 hüvelykes, PMOLED megjelenítője már a legenyhébb napsütésben is csupán korlátozottan olvasható, köszönhetően a kipattintható headset-rész tükröződő, üvegborítású felszínének. Pedig az apró kijelző több oldalnyi információval rendelkezik (aktuális idő, megtett lépésszám, alvással töltött idő), melyek között a kapacitív érintőfelület simogatásával, vagy csuklónk megfelelő irányú mozgatásával válthatunk. A B2 extra képességei között megtalálhatjuk okostelefonunk kamerájának távoli vezérlését, valamint a hatótávolságon belül pihenő párosított mobiltelefon megcsörgetését is, push-üzenetek azonban továbbra sem jelennek meg a 128x88-as felbontású kijelzőn.

 

Képernyőnk aktiválásához szerencsére nem kell a Talkband oldalán található gombot nyomkodnunk, egy enyhe csuklómozdulat hatására ugyanis nyomban felvillannak a fehéren világító karakterek.

Fülünk dísze

A headset-funkciók aktiválásához nem kell mást tennünk, mint a borítás két oldalán kitüremkedő kis gombokat összenyomnunk, és a készülék "magja" máris kiemelhető a csuklópántból. Az előző modell egyik nagy hibája volt, hogy helytakarékosság miatt a fülbe illeszkedő gumiharangot csupán a testből kipattintást követően helyezhettük fel az eszközre, a B2 esetén azonban orvosolták ezt a problémát, így a csuklónkról leválasztott fülhallgató azonnal használható. Hívások közben a hangminőséggel komolyabb probléma nem volt, bár zsúfoltabb helyeken egy kis extra hangerő jól jött volna a készüléknek.

Hirdetés

Specifikációit tekintve is az elvárások alatt teljesít az Android- és iOS-kompatibilis eszköz, hisz a beépített akkumulátor mindössze 95 mAh-s, mely az alacsony kijelző-fogyasztásnak köszönhetően még nem okozna problémát, azonban az eszközbe egy 3.0-ás Bluetooth-chipet rejtett el a gyártó, a komponens pedig folyamatos kapcsolat esetén néhány óra alatt feléli a telep celláiban raktározott töltöttséget.

 

Fontos még megemlíteni, hogy az Talkband B2 IP57-es vízállósággal rendelkezik, melynek köszönhetően eső esetén nem kell a táskánkba rejtenünk a készüléket, azonban a komolyabb vízmennyiség (zuhanyzás, úszás) ellen ez a szabvány már nem nyújt védelmet.

Összegzés

Az ízléses kiegészítő már-már ékszerszerűen hat, és kétségtelenül vonzza a tekinteteket, ám funkcionalitásában messze az elvárások alatt teljesít. Ha a hibrid eszköz mindkét lényeges komponense (a fitnesz-tracker és a füles) hozná a kategóriájában elvárható maximumot, a készülék 60 ezer forintos árcímkéje még akkor is kissé túlzónak tűnne.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.