Hirdetés

LG G Flex2 teszt - Szokatlan ívek



|

Kipróbáltuk az LG hajlított kijelzővel szerelt modelljét, a Flex2-t.

Hirdetés

Az LG 2013-ban jelentős mobil-innovációval kápráztatta el a világot, hisz a hajlított kijelzők megjelenését követően elsőként csapott le a lehetőségre, és helyezett egy finoman ívelt panelt Flex névre keresztelt okostelefonjába a gyártó.

 

A készülék formabontó kialakítása sokakat csábított vásárlásra, mely az eladási mutatókon is észrevehető eredményt hagyott, így nem volt kétséges, hogy az LG folytatja a széria gyártását. Hosszú várakozást követően végül januárban - a CES-en - hullt le a lepel a G Flex2-ről, azóta pedig már a hazai piacon is megvetette lábát az egyedi kialakítású modell.

Visszafogott módosítások

Sajnos a második generáció tervezésekor már az eladások maximalizálását tűzték ki célul az LG mérnökei, vagyis a 2013-as modellhez képest csupán a technológia fejlődését lekövető változásokat láthatjuk a készüléken, jelentős újítással nem találkozunk. Természetesen a telefon front oldalán elterülő 5,5 hüvelykesre zsugorított, ívelt P-OLED kijelző nagyszerű látványt nyújt, ám a komoly pixelsűrűségre áhítozó felhasználók igényeit ezen modell nem fogja kielégíteni, hisz a hajlított technológia egyelőre csak a FullHD-s részletesség elérését tette lehetővé.

 

A kissé alacsonynak tűnő (403 ppi-s) képpont-sűrűséget a kiegészítő technológiákkal maximálisan kompenzálja a készülék, ugyanis a különféle színtelítettségi módoknak és az intelligens fényerő-szabályozásnak köszönhetően egy szemünket maximálisan kényeztető látvány fogadja a felhasználókat. A minimális hajlítás egyik legnagyobb hátrányát fényforrások közelében szinte azonnal tapasztalhatjuk, hisz a megjelenítőt borító üvegfelület a legapróbb csillanást is képes levetíteni a front oldal teljes területére, tehát az olvashatóság szempontjából tűző napsütésben fokozottan figyelnünk kell arra, milyen szögben tartjuk a készüléket.

Fapados prémium

AG Flex2 tenyerünkbe simuló plasztik hátlapjának minősége kissé alulmúlta várakozásainkat, hisz a vékony műanyagdarab érintése közel sem nyújtja azt a tekintélyt parancsoló minőséget, mint azt a versenytársak esetében tapasztalhattuk, sőt egy határozottabb szorítást követően még kissé recsegett is a mobil karosszériája. A mindössze néhány milliméter vastagságú hátlap fényes felülete azonban ellenállóbb, mint gondolnánk, hisz egy speciális bevonatnak köszönhetően - a gyártó ígéretei szerint - a kisebb karcolások mindenféle beavatkozás nélkül, néhány másodperc alatt eltűnnek a felültéről, vagyis a telefon képes begyógyítani sebeit.

 

A G Flex2 meghajtásáról a Qualcomm aktuális top-chipje a Snapdragon 810-es gondoskodik, ám a mellé társított 2 GB-nyi RAM úgy tűnik kevés a rendszer zavartalan működtetéséhez, hisz a használata során többször is tapasztaltuk, hogy egy-egy végrehajtandó feladat előtt vagy közben a szükségesnél kissé hosszabb ideig gondolkodott a telefon. A szintetikus tesztek során sem tudott maradandót alkotni a készülék, mely a mérések során csupán a tavalyi csúcsmodellek szintjét volt képes megütni. Fontos még megemlítenünk, hogy a mobilban komolyabb terhelés mellett beindul a fűtőmechanizmus is, a hátlap pedig jelentősen felforrósodhat.

Örökölt kamera

A G Flex2 domború felén találjuk az elsődleges képalkotót, mely alapvető fotós tulajdonságait az LG tavalyi csúcsmodelljétől a G3-tól örökölte, a kamera ugyanis az ívelt újonc hátoldalán is 13 megapixeles felbontású fotók készítésére képes, a LED-vaku mellett pedig itt is egy lézeres autófókusz segíti a mobilfotósként tevékenykedő felhasználók munkáját. Ha pedig mozgóképeket is szeretünk rögzíteni a Flex2-vel szemkápráztató 4K-s felbontásban hódolhatunk szenvedélyünknek. A szenzor alatt a G-szériától már megszokott formátumban kaptak elhelyezést a fizikai billentyűk, a hátlapon pihenő gombhármas pedig jelentősen megkönnyíti a készülék használatát.

A telefont egy viszonylag nagy teljesítményű, egészen pontosan 3000 mAh-s akkumulátor látja el a működéséhez szükséges energiával, a telep kapacitása pedig kicsit visszafogottabb használattal akár két napon keresztül is elég a készülék életben tartásához. Azonban a konnektoros pihenés miatt sem kell sokáig magára hagynunk a Flex 2-t, hisz akkuját a mobillal érkező gyorstöltőnek köszönhetően nagyjából 50 perc alatt a maximális telítettség állapotába juttathatjuk.

Hirdetés

Az LG hajlított okostelefonja már az 5-ös Androiddal érkezik, az eredeti felületen végrehajtott változtatásokkal pedig a gyártó igyekszik még kényelmesebbé varázsolni a mobil használatát.

Összegzés

A G Flex2 180 ezer forintos ára a képességeihez mérten kissé magasnak tűnik, hisz a készülék ívelt megjelenítője nem jelent olyan extrát, mely kompenzálná a modell teljesítménybeli megingásait. A karcálló hátlap bevezetése alapvetően jó ötlet lehetett volna, ha a gyártó egy kicsit jobban ügyel az anyagválasztásra és egy prémium hatású felületen prezentálja az öngyógyítás területén elért eredményeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.