Hirdetés

QNAP TS-231 - Saját felhő temérdek extrával



|

Otthonra és kisebb irodákba egyaránt tökéletes lehet a nagy tudású hálózati háttértár.

Hirdetés

Nappalibarát, világos színű műanyag burkolatot kapott a QNAP TS-231. Két SATA-rekeszt építettek a készülékbe, a meghajtókat könnyű, műanyagból öntött keretek tartják pozícióban, belül viszont masszív, fém árnyékolást építettek a házba. A 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtókat a csomagban mellékelt csavarokkal rögzíthetjük a keretekbe. A NAS merevlemez-kompatibilitási listája terjedelmes, és 4, 6, valamint itthon még nem elérhető 8 TB-os SATA meghajtók is szerepelnek rajta. A hátoldalon két gigabites hálózati csatlakozó található, melyek használhatók redundánsan és összekapcsolva is. Az eSATA-csatlakozás is jól jöhet, de a legtöbben a két USB 3.0 portnak örülnek majd, amelyekre merevlemezt, szünetmentes tápot és nyomtatót is köthetünk. Egy Kensington-rés és a süllyesztett (csak tűvel elérhető) resetgomb található még itt. Az előlapon egy USB 3.0-csatoló, egy bekapcsoló- és egy gyorsmásolásgomb található.

Hirdetés


QTS a lelke

A TS-231 a QNAP egyedi QTS-rendszerét futtatja, abból is az elérhető, 4.1.4-es, legújabb verziót. Amennyiben első bekapcsoláskor üres, eddig nem használt HDD-kel töltjük fel a rekeszeket, akkor a telepítési folyamat során azokat a rendszer gond nélkül inicializálja.


A QTS nagyon nagy tudású rendszer, gyakorlatilag minden hálózati protokollt ismer, amire otthon vagy egy kis irodában szükség lehet. A fejlett felhasználó- és backupkezelést könnyen használható alkalmazások (fotóalbum, weboldal, fájlkezelő, letöltő, wiki, tartalomkezelők, videomegosztó, IP-kamerás megfigyelőrendszer stb.) és minden platformon (Mac, Windows, Linux) jól kihasználható médiakiszolgáló appok egészítik ki. A fájlkezelőben akár a NAS-on tárolt videókba is belenézhetünk, sőt a rendszer támogatja a valós idejű videotranszkódolást is. A Qsync alkalmazással saját felhőtárhelyet üzemeltethetünk, mely a Dropboxhoz hasonlóan használható Windows és Mac OS X rendszereken.


Gazdag szolgáltatáskészlet

A gyártó a myQNAPcloud felhőszolgáltatást is adja a vashoz, aminek segítségével böngészőből, távolról elérhetjük a készüléket és egyes szolgáltatásokat, emellett saját azonosítót (és URL-t) is foglalhatunk. A NAS támogatja a titkosított VPN-t is használható átjáróként, és csatlakozhat számos DDNS-szolgáltatóhoz. A mai, mobilközpontú világban nem mellékes, hogy a NAS szolgáltatásait nemcsak asztali számítógépekről, hanem okostelefonokról is igénybe vehetjük. A három platformon (iOS, Android és WP) is elérhető Qfile révén elérhetők a fájlok, megoszthatók e-mailben, linkkel, lejátszhatók a médiaállományok, és a program a mobilon készült fotók automatikus feltöltéséről is gondoskodik. A Qmanager (iOS, Android) segít a NAS-okat és szolgáltatásaikat menedzselni, monitorozhatjuk kiszolgálóinkat, és kezelhetjük a letöltéseket (pl. Bittorrent) is. Otthon tárolt zenei állományunkat a QMusic (iOS, Android) streamingkliens segítségével érjük el mobilon, sőt, nagyon jó hír, hogy az alkalmazás offline lejátszásra is képes. A Qphoto és Qvideo alkalmazások (iOS, Android) képek, illetve videók böngészésére, szervezésére, megosztására használhatók.


A NAS-t 1,2 GHz-es ARM Cortex-A9 és 512 MB DDR3 hajtja, ami otthoni, kis irodai felhasználáshoz kellően erős: a kezelőfelület gyors és akár 100 MB/s-es adatátvitel is elérhető egyszerre több kliens kapcsolódása mellett, miközben a készülék barátságosan keveset fogyaszt. Aki azonban komoly szervereket futtatna NAS-án és a valós idejű QSirch keresőt is használná, annak a QNAP x86-os, 2/4 GB RAM-mal szerelt NAS készülékeit ajánljuk inkább.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.