Hirdetés

TESZT: HyperX Cloud Revolver - Közönségkedvenc továbbgondolva



|

Váratlan szereplőtől érkezett az elmúlt év legnépszerűbb gamer fülese, amelynek most elkészült utóda is. A kérdés, hogy kellemes vagy kellemetlen meglepetések várnak-e ránk és vajon milyen áron.

Hirdetés

Senki nem számított rá, de a Kingston által életre hívott HyperX néhány éve alaposan felkavarta a gamer fülesek állóvizét a Cloud I/II headsetekkel. Ezek elfogadható áron kínáltak a vetélytársaknál jobb hangminőséget, kényelmet és szolgáltatásokat, de már épp itt volt az ideje továbblépni. Az utódra viszonylag sokat kellett várni, de ez nem volt véletlen. Amellett, hogy a Cloud első két verziója szépen teljesített, sok időre is volt szükség, ugyanis a Revolver már nem egy meglévő füles "átcímkézése", hanem a Kingston mérnökeinek teljesen saját tervezése. Nem kaptunk ugyan hivatalos megerősítést, de a pletykák szerint a Revolver fejlesztését már a Cloud I megjelenése előtt elkezdték. Ez pedig nagy idő, így nem lehet kapkodásra vagy a piaci ismeretek hiányára fogni, ha valami nem sikerült tökéletesen.

Hirdetés


Fülre vele!

A Cloud Revolver nem szakad el a gyökerektől, így a megcélzott réteg sem változott, a tesztünkön járt füles színe pedig piros-fekete - a gamer perifériák de facto színe. Abszolút a gamereknek készült a fejhallgató, így a hangzás és az extrák is ezen igényekhez szabottak. Miközben több részletben is nagyon hasonlít a Revolver elődeire, formára mégis teljesen más, a pánt is sokat változott és a fülkagylók is teljesen újak.


Méretre nagyobb lett az új modell, sőt, nehezebb is. A pánt felső fémkerete szorítja rá az ovális helyett immáron kerekebb kagylókat a füleinkre, a kényelemről és a rögzítésről pedig egy rugalmas, párnázott pánt gondoskodik. Ez kényelem szempontjából elsőosztályú megoldás, tényleg órák után is kényelmes a Revolver viselete, ugyanakkor nem olyan stabil, mint elődje, így egy közepes fejrázás, örömmámor után igazgathatjuk vissza fülünkre a fejhallgatót. A fület körbe ölelő párnát az előző verziónál még cserélhettük, itt viszont már csak egyféle megoldást kapunk, ami memóriahabos, nem izzadós és nagyon kényelmes, így különösebben nem is hiányzik a cserélhető fülpárna opciója.


A kagylók zártnak tűnnek, de nem azok, hanem félig nyitott kialakításúak. Ez nagy változás a zárt elődhöz képest jó és rossz irányba is. Nagyon jót tett ez a kialakítás a hangzásnak - sokkal nagyobb a tér, jobb a sztereókép kellemesebb a hangzás. A kellemetlen mellékhatás, hogy sokkal több szűrődik ki, ami egy LAN partinál nem mindig jó hír, de azért ha nem ordít a zene vagy a játék, azért nem olyan vészesen nagy a kiszűrődő hangerő.


A füleshez tartozó kábel meglepően rövid, mindössze 1 méter, ezért elengedhetetlen a hosszabbító használata, amely egy távirányító is egyben. Az in-line távirányítón mikrofonnémítást és hangerőszabályzást találunk, illetve ez hivatott az alapesetben négyérintkezős jack csatlakozót is leosztani két darab jack dugóra (fejhallgató és mikrofon).


A mikrofon ezúttal is egyszerűen lecsatolható a fülesről. A gumírozott külső kellemes tapintású és rugalmasan hajlítható, így egészen közel tehetjük a szánkhoz, amikor pedig nincsen rá szükség, leszedhetjük, vagy egy mozdulattal elhajlíthatjuk.


Teszt, összegzés

A fülkagylóinkra 50 mm átmérőjű, neodímium mágnesekkel szerelt hangszórók tapadnak, és már papíron is igen jó értékeket mutatnak. A 12Hz-28 kHz frekvenciatartomány túl jól hangzik, de jobb, ha komolyan vesszük, mert ezúttal nem csak játszottak a számokkal a marketingesek, hanem tényleg sokkal jobb hangminőséget kapunk, mint amit egy gamer fülestől eddig megszoktunk - beleértve az előző Cloud fülest is. A Revolver így igazán tisztán és szépen szól, az elődnél nyitottabb felépítésnek köszönhetően pedig nagyobb hangteret élvezhetünk, ahol a játékok, a zene is szebben szólnak. Az energikus, de nem kimondottan túlvezérelt mélyhangok megszólaltatása mellett a közép- és magastartományok is nagyon szépen, tisztán szólnak. Az eDigitalnál előrendelhető Revolver ára valamivel magasabb, mint a Cloud I/II-é, cserébe viszont ennyivel jobb hangminőséget is kapunk, a kényelem sem csorbult, sőt, még javult is valamelyest. A gamer fülesek piacán megtalálható konkurenciát is figyelembe véve még a Revolver árába sem tudunk belekötni - nem olcsó, de megkapjuk a minőséget kialakításban és hangzásban egyaránt.


A Cloud Revolver határozott előrelépés a közönségkedvenc elődök után, méghozzá a jó irányba: szebb, tisztább hang, szokásos kényelem, jó dizájn és reális árazás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.