Hirdetés

3 gyakori Skype-probléma és a megoldása



|

Mutatunk három bosszantó problémát a Skype-ban, és azok megoldásait is.

Hirdetés

A Skype a mai modern élet egyik alapvető kommunikációs eszköze, azonban néha dühítő fejtörők elé állít minket az idegesítő problémáival. Ezúttal mutatunk három olyan gyakori hibát, amelyeknek egyszerre a megoldását is leírjuk. 

Hirdetés

 

A Skype nem találja a webkamerát vagy a mikrofont

A Skype-pal kapcsolatos leggyakoribb panaszok egyike az, hogy a program elveszti a kapcsolatot valamelyik alapvető hardverrel, például a webkamerával, a mikrofonnal vagy épp a hangszórókkal. Néha a háttérben hardveres probléma húzódik, van, hogy drivergondok állnak emögött, illetve olyan is előfordul, hogy a Windows újraindítása mindent megold. 

Egyes helyzetekben azonban maga a Skype rendetlenkedik. Ilyenkor az Eszközök, Beállítások menüpontot kell kiválasztani, majd az Általános panelen a Hangbeállításokat. Ebben az ablakban minden eddig használt audioberendezés látható lesz. Az a headset is, amit alkalmanként szoktunk csatlakoztatni, és ki van szürkítve. A Skype néha véletlenül ilyen eszközöket akar használni, akkor is, ha az épp nincs bedugva. A Videóbeállításoknál ugyanezt az ellenőrzést kell végrehajtani, majd visszaállítani a megfelelő eszközt hiba esetén. 

 

Nem mindig az van beállítva, aminek kellene

 

A hívásminőség botrányosan rossz

Ezúttal nem kifejezetten a Skype a hibás - legalábbis valószínűleg. Általában a rossz hívásminőségért a lassú Wi-Fi, a routertől való nagy távolság vagy a hálózat terhelése a felelős. Az elméleteket egyenként kell ellenőrizni. Ilyen helyzetben magától értetődő, hogy a mobilinternetes kapcsolat jóval rosszabb általánosságban, mint a Wi-Fi-n keresztüli. 

 

Rossz minőségnél segít a fix háttér

 

Kezdhetjük ilyenkor azzal, hogy a routerhez a lehető legközelebb megyünk. Arról is érdemes gondoskodni, hogy a laptop, a tablet vagy az okostelefon hívás közben ne mozogjon. Ha van egy hely, ahol jó a vétel, és nem mozog az eszköz, a kapcsolat is stabilabb lesz, a Skype pedig a tömörítés optimalizálásával javítani tudja a minőséget. Mindez annak lesz köszönhető, hogy a háttér állandóvá változik mozgó helyett, így kevesebb képpont változik a kijelzőn. Fontos hívásoknál érdemes ellenőrizni azt is, hogy otthon nem streamel-e valaki videót egy másik gépről - ilyenkor a Skype szenvedhet, így a hívás erejéig a kezére kell csapni a többieknek. 

 

A böngésző tele van Click to Call-gombokkal

Ha valaki nem óvatos, akkor a böngészőiben hamar Click to Call-gombok válthatják le az összes megjelenő telefonszámot. Ettől a funkciótól még a telepítéskor lehet megszabadulni, de persze később is van rá mód, ha valaki véletlenül felrakta. 

 

A többség számára nem olyan szükséges a Click to Call

 

A Vezérlőpulton keresztül először a Skype Click to Callt kell eltávolítani, majd jöhetnek a böngészők és a bővítményeik, amelyeket egyesével kell letiltani vagy törölni. 

 

Nektek akadtak már gondjaitok a Skype-pal?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.