Hirdetés

3 tipp a mobilnettel való spóroláshoz



|

Több egyszerű mód is van az adatforgalom komoly csökkentésére.

Hirdetés

Amennyiben valaki nem rendelkezik közel korlátlan mobilinternetes csomaggal, akkor jobb, ha odafigyel az adatforgalmára - ez pedig azt jelenti, hogy Wi-Fi hiányában erősen ajánlott kerülni a streaminget, az online játékot és a nagy appok letöltését. Mi a helyzet akkor, ha ezekre odafigyelünk, de mégis kezd szűkössé válni a havi adatforgalmi keret? Van néhány egyszerű módszer a spórolásra. 

Hirdetés

 

Új navigációs program

Sokan feltételezik azt, hogy egy GPS-alapon működő navigációs program nem használ mobilos adatkapcsolatot. Sajnos tévesen, ugyanis nagyon soknak szüksége van rá, főleg, ha valós időben, lépésről lépésre szeretnénk a navigálást, vagy a forgalmi adatokra vagyunk kíváncsiak, esetleg a gyári appot használjuk. Egy rövid úton mindez nem jelent komoly problémát, de gyakori használat mellett meglepetésekbe futhatunk. 

 

Offline is megy

 

Ugyan a Google Maps és az Apple Maps is rendelkezik offline móddal, de az előbbinél ez csak régiófüggő, a másodiknál pedig csak repülőmódban működik. Szerencsére nagy a választék a kiváló navigációs programokból, amelyek offline is működnek. Ha az ingyeneseknél maradunk, akkor az egyik legjobb a HERE, amit a Nokia Androidon és iOS-en is elérhetővé tett. 

 

Visszafogott levelező

A levelezéshez csatolt mellékletek letöltése mobilnetről nem mindig jó ötlet, ráadásul a sima e-mailek megnyitása is generálhat nagyobb forgalmat, ha tele van rich-text alapú anyagokkal. A két legnépszerűbb mobilos rendszeren minderre megoldást jelenthet a Dropbox tulajdonában lévő Mailbox app, amely Androidon és iOS-en is használható. Ez többek között kiiktatja a rich-text-alapú formázást az üzenetekben, így bár unalmasabb valamit elolvasni, de legalább takarékos. 

 

Kedvelt kliens

 

Takarékosabb böngésző

A mobilos rendszerek alapértelmezett böngészője az adatforgalom tekintetében nem sok jót ígér. Az Opera Mini ezzel szemben régóta népszerű választás, ugyanis kérésre előzetesen betömöríti a weboldalakat, mielőtt megjeleníti őket az okostelefonon. A képek betöltése kikapcsolható, vagy a minőségük csökkenthető, illetve a megjelenített videók is optimalizálhatóak. 

 

Takarékos böngésző mobilra

 

Ugyancsak megfelelő választás a Google Chrome böngészője, amely a Beállításokban (Haladó, Adatforgalom-csökkentő) szintén kínál egy olyan plusz funkciót, ami takarékoskodik a mobilnettel. Ezzel az oldalakat elsőként a Google szerverén keresztül tömöríti nekünk a böngésző. 

 

Ti mekkora adatforgalmat csináltok egy hónapban? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.