Hirdetés

4 jó app a videohívásokhoz



|

Nem a FaceTime az egyetlen megoldás, ha videohívásokban gondolkozunk mobilon.

Hirdetés

Ahhoz, hogy kapcsolatban maradjunk valakivel, és a lehető legszemélyesebb módon tegyük mindezt távolról is, a legjobb módszer még mindig egy videohívás. Ehhez mindössze egy internetkapcsolatra és egy általában ingyenes csevegőappra van szükség. Egy iPhone és iPad esetében a legelső választás értelemszerűen a FaceTme, mivel az iOS beépített megoldásáról beszélünk. Androidon ez a megoldás nem játszik, de szerencsére sok remek kliens létezik, amelyek iOS-en ugyanúgy működnek. Mutatunk négy remek appot a videohívásokhoz, mobilra. 

Hirdetés

 

Google Hangouts

Ingyenes - Android | iOS

A Google saját üzenetküldője és videós csevegője az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb módja az ingyenes hang- és videohívások lebonyolításának. A kontaktokat a program a Google-fiókunkból szerzi be, így a használata gördülékeny. A videós beszélgetéseknek akár 10 résztvevője is lehet egyszerre, és a telefon hátsó kamerája is használható. Csupán egy Google-fiókra van szükség, a Hangouts pedig személyenként rendezi a beszélgetéseket - az üzenetek, hanghívások és videohívások egy helyről kezelhetőek. 

 

Csak Google-fiók kell hozzá

 

Viber

Ingyenes - Android | iOS

A népszerű csevegő még 2014-ben újított be az ingyenes videohívások lehetőségével, és így még hasznosabb lett. A segítségével szöveges üzenet, kép, helyadat, hangüzenet és matrica is küldhető. A videós tartalmak élőben és előre felvett formában is továbbíthatóak, így funkciókból egyáltalán nem lesz hiányunk. További jó hír, hogy matricából egészen elképesztő a választék, bár a legtöbb ezek közül már fizetős. 

 

Rengeteg funkciót kapunk

 

imo

Ingyenes - Android | iOS

Az imo egy meglehetősen egyszerű és célzott eszköz az üzenetek küldésére és a hang-, valamint videohívások lebonyolítására. Nincs benne annyi funkció, mint az előbbi riválisaiban, de remek azoknak, akik számára csak a hívások jelentik a lényeget. Matricák persze azért itt is akadnak, de a hangsúly a hívásokon van. Videós chathez még egy beszélgetésbe sem kell belépni a többi alkalmazással ellentétben, itt már a névjegyzéket görgetve indítható a beszélgetés. A mezőny legcélratörőbb tagja. 

 

Egyszerű és célratörő

 

Glide

Ingyenes - Android | iOS

A Glide érdekes megközelítést alkalmaz a videós beszélgetésekhez. A segítségével maximum 5 percnyi mozgóképet tudunk felvenni, majd elküldeni valakinek, aki megnézheti, válaszolhat rá, és akár mentheti is az anyagot. Élő beszélgetés lebonyolítására sajnos nem alkalmas, de ennek ellenére ötletes megoldás, ami csoportos csevegéseket is támogat. 

 

Más megközelítés

 

Ti milyen gyakran szoktatok videotelefonálni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.