Hirdetés

5 alternatíva az androidos Galéria helyett



|

A Google Play Áruházban bőven akad alternatívája a gyári Galéria appnak.

Hirdetés

Vannak, akik tökéletesen elégedettek az androidos készülékükre előretelepített Galéria alkalmazással - függetlenül attól, hogy a Google sima appja az, vagy a gyártó kissé felturbózta. Vannak azonban, akik eleve nem is foglalkoznak az előretelepített programokkal, és inkább saját megoldást keresnek mindenre. 

Hirdetés

Mivel az Android rendszeren nincs hiány appokból, ezért szerencsére nagyon egyszerű alternatívát találni a gyári Galéria helyett. Miközben a legtöbb effajta alkalmazás ugyanúgy a képek nézegetésére szolgál, addig sokszor a fejlesztők kreatív módon tudják feldobni a szoftvereket. Mutatunk öt lehetőséget, amelyek beválhatnak a sima Galéria helyett. 

 

QuickPic

A népszerű QuickPic mindössze 1 megabájtot foglal, ugyanakkor sok funkciót pakoltak bele. Dizájnban megy a Lollipophoz, a különböző módokkal pedig vizuálisan bárkit képes lenyűgözni. Gyakorlatilag minden népszerűbb felhős tárhelyet kezel, a képek pedig idő és hely alapján is csoportosíthatóak. A beépített képszerkesztővel minden fontosabb változtatást végre lehet hajtani, illetve a fájlok másolhatóak és áthelyezhetőek az appon belülről. 

 

Az egyik legkedveltebb

 

Cyanogen Gallery

A Cyanogen saját galériás appja közvetlenül kezeli a felhős tárhelyeket, és intelligens módon képes összegyűjteni a képeket albumokba, időpontok és helyek alapján. Támogatja a Chromecastot, a kezelőfelülete pedig egyszerű, de kifinomult, így a minimalista dizájn kedvelőinek lehet telitalálat. 

 

Kezeli a felhőket

 

A+ Gallery Photos & Videos

Az A+ Android platformon igyekszik megvalósítani azt, amit az iOS Fotók appja nyújt. A képeket évek, kollekciók és pillanatok albumokba rendezi, és szokatlan módon furcsa tulajdonságok alapján is enged keresni - például szín szerint. Integrálták bele a Facebookot, így a képek oda is menthetőek, vagy simán feltölthetőek. Dizájnban sem lehet rá panasz, általában jóval frissebb, mint a legtöbb gyártó Galéria appja Androidon. 

 

Visszaköszön az iOS

 

Lumific

A Lumific az alapvető funkciókon felül tudja rendezni és keresni a képeket dátum, helyszín és téma szerint is, illetve képes kiválasztani a legjobb képet a nagyjából egyformák közül. Ezen felül automatikus javításra és vágásra is képes, továbbá tud animált GIF-eket is gyártani. A kész anyagok persze meg is oszthatóak. A jövőben automatikus rendezéssel és felhős mentéssel is frissülhet az app. 

 

Még GIF-et is gyárt

 

Piktures

A Piktures gesztusvezérlésre alapoz, így sokat kell benne simogatni a kijelzőt. A képeket dátum és hely szerint is tudja rendezni, majd vágni, átméretezni, illetve törölni a helyadatokat a metaadatok közül - ez utóbbi a közösségi oldalakra való feltöltéskor lehet hasznos. 

 

A helyadatokat is tudja törölni feltöltés előtt

 

Ti elégedettek vagytok a gyári Galériával Androidon?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.