Hirdetés

5 hasznos program a windowsos Tálcádra



|

Mutatunk néhány hasznos alkalmazást a Windowsok Tálcájára.

Hirdetés

Az érintős kezelőfelületek korában már meglehetősen alulértékeltnek nevezhetjük a Windows rendszerek Tálcáját. Pedig amellett, hogy az éppen futó programok ikonjait megjeleníti, az értesítési területnek is helyet ad a jobb oldalon, ahol hasznos alkalmazások tudják befészkelni magukat. Általában itt kell keresni a felhős tárhelyek ikonját vagy éppen az antivírusét - jobb kattintásra pedig egyből felugranak a plusz funkciók. 

Hirdetés

De mivel lehet még feldobni egy Windows Tálcáját? Mutatunk néhány jó programot az értesítési terültre, amelyek jó, ha kéznél vannak. 

 

Hyperdesktop

Ha valaki gyakran tölt fel képeket az olyan megosztókra, mint mondjuk az Imgur, akkor kincset érhet a számára a Hyperdesktop. Ez az apró program arra készült, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben töltse fel a tartalmakat. A képeket egérrel is bele lehet húzni az ablakába, de megnyitni vagy képernyőképet felvenni is lehet vele. Bármelyik módszert is választjuk, néhány másodperc alatt már fent lesznek a képek, és az ablakban a hozzájuk tartozó közvetlen linkek is látszanak. 

 

A gyors feltöltésekhez

 

WizMouse

Mindenki járt már úgy, hogy próbált belekattintani egy mezőbe vagy görgetni a szövegen, de valamiért semmi nem történt - végül pedig kiderült, hogy egy másik ablak volt az aktív. Annak érdekében, hogy ne kelljen mindig a kívánt ablakba belekattintani, be lehet vetni a kényelmet szolgáló WizMouse programot. Ha ez engedélyezve van, akkor az egérrel többé nem kell előtérbe hozni egy programot, hogy valamilyen ikonra vagy utasításra rányomjunk benne. A Windows 10-ben erre már nem lesz szükség, addig viszont hasznos extra. 

 

Kényelmi extra

 

SuperF4

A SuperF4 szintén a kattintásokon segít spórolni. Az Alt + F4 billentyűkombináció elvégre arra kéri a programokat, hogy zárják be magukat, de ez valóban csak egy kérés - ha valami probléma van, akkor az ablak nem tűnik el, párbeszédablakok jelennek meg, stb. A SuperF4-gyel viszont elég megnyomni a Ctrl + Alt + F4 gyorsgombokat, és bármilyen programban is voltunk, az azonnal, kérdés és külön visszajelzés nélkül bezáródik és eltűnik. 

 

Nem kell majd ilyen gombokat keresni

 

PureText

A szöveges fájlokkal való munka van, hogy nehézkes, elvégre a különféle formázások gyakran borsot törnek az orrunk alá. Mit lehet tenni ez ellen? Természetesen a legjobb az, ha a betűtípusokat, színeket, linkeket, beágyazott képeket és formázási stílusokat teljes egészében kiiktatjuk, és sima, formázatlan szövegként kezdünk a tartalommal. Ez főként akkor tekinthető elengedhetetlennek, ha gyakran kell szöveget másolnunk egyik helyről a másikra. A PureText ebben segít, ugyanis bármit is helyezünk a vágólapra, a program gyorsgombjaival beillesztve formázatlan, sima szövegként kapjuk azt vissza. 

 

Nagyon hasznos a másolásoknál

 

MiniBin

Van, akinek az Asztala tele van, más pedig a letisztult rendért van oda, és szó szerint mindent elpakol a Windows Asztaláról. Természetesen egy hely a Lomtárnak is kell, néha ez pedig a sarokban marad, rondítva az összképet. Ebben a helyzetben lehet a megmentő a MiniBin. Az alkalmazásnak hála levehetjük a Lomtár ikonját az Asztalról, ugyanis az innentől kezdve egy mini ikonként az értesítési területen jelenik meg, és sokkal kevésbé zavaró. Természetesen a kuka ürítése is megoldható ezen keresztül. 

 

Lomtár minimalista kiadásban

 

Nálatok mennyi ikon van az értesítési területen? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.