Hirdetés

5 ok, hogy elkezdd használni a Google Fotókat



|

Hasznos és bizonyos feltételek mellett teljesen korlátlan a Google Fotók szolgáltatása.

Hirdetés

A Google Fotók nem is olyan régen újult meg webes és mobilos appként, és korlátlan mennyiségben képes tárolni a fotóinkat és a videóinkat, teljesen ingyen. Sokan idegenkednek tőle, és sokan nem tudják eldönteni, hogy belevágjanak-e a használatába. 

Hirdetés

A Google Fotók azonban számos szempontból jelenthet kiváló megoldást a fotók online tárolására, és akár az Apple iCloud, a Dropbox Carousel, a Flickr vagy a OneDrive leváltására is alkalmas lehet. Miért? Mutatunk öt okot. 

 

Korlátlan - ingyen

A Google megújult Fotók szolgáltatásánál nem kell a tárhely mérete miatt aggódni, még több terabájtos mennyiségnél sem. Mindez persze csak akkor igaz, ha beérjük maximum 16 megapixeles képmérettel és 1080p-s videókkal. Az ettől nagyobb tartalmakat lekicsinyíti, de persze választható a normál méretű feltöltés is - ilyenkor azt a fióktárhelyet fogyasztjuk, amivel a többi appban, például a Gmailben és a Google Drive-on is gazdálkodunk. 

 

A tömörítés sem észrevehető

A fotók és videók tömörítése nem olyan vészes, mint azt elsőre gondolnánk. Ami azt illeti, a figyelmesebbek észrevehették, hogy a tartalmakon egyébként is tömörít a Google, tehát egy okostelefonnal készült 5-6 megabájtos kép fájlmérete feltöltve már kisebb. Túl nagy különbséget a minőségben azonban nem találunk, ami azt illeti, az emberi szem számára nehéz lenne eltéréseket felfedezni. Persze a professzionális fotósok 4K-s kijelzővel el kell, hogy felejtsék ezt a lehetőséget. 

 

Nem észrevehető a tömörítés

 

Történetek, panorámák, animált képek és szűrők

A Google Fotók tőlünk teljesen függetlenül képes a háttérben szorgoskodva felturbózni az anyagainkat. A stilizált, szűrőkkel feldobott képek mellett animált GIF-ek létrehozására is képes, tud panorámaképet gyártani a különálló fotókból, illetve történeteket rak össze egy-egy albumba. Ez utóbbiakhoz külön leírás is rakható, majd megoszthatóak az ismerősökkel. 

A Google meglehetősen tetszetős eredményeket tesz le elénk választható kártyákként: ha nem tetszik, bezárjuk, ha tetszik, mentjük, és félprofi fotósnak érezzük magunkat. 

 

Intelligens kereső

A Google mielőtt minden területen óriássá nőtte ki magát, keresésekkel foglalkozott. Éppen emiatt nem meglepő, hogy a Google Fotók keresési funkciói meglehetősen fejlettek, főleg a riválisokhoz képest. 

A keresődobozba szinte bármilyen kifejezést begépelhetünk, és megjelennek a kapcsolódó találatok. Ház vagy mosógép, valószínűleg egyből megtaláljuk, amit kerestünk, akár sok évre visszamenőleg is. 

 

Szinte bármit megtalál

 

Kutyák, macskák és autók

Az előbb említett intelligens kereső mély tanulási képességei mára szinte bármit képesek felismerni. Alapból helyek és dolgok között tesz különbséget, így könnyedén böngészhetünk például vonatok, autók, kutyák, macskák, medencék között is. A rendszer egyébként arcfelismerésben is nagyon hatékony, de Európában adatvédelmi okok miatt ezeket az előnyeit nem élvezhetjük. 

 

Ti kipróbáltátok már a Google Fotókat? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.