Hirdetés

5 remek billentyűzet az iOS 8-hoz



|

Most, hogy végre lehet külső billentyűzetet használni az iOS 8-ban, érdemes megnézni a legnagyobbakat.

Hirdetés

Az iOS 8 egyik nagy újdonsága az volt, hogy végre az almás rendszeren is lehet külsős billentyűzeteket használni, túllépve az Apple alapértelmezett virtuális klaviatúráján. Természetesen sokaknak a gyári megoldás is bőven elég, főleg most, hogy már megpróbálja kitalálni, amit írni szeretnénk. 

Hirdetés

Hogyan adható egy új billentyűzet az iOS 8-hoz? Elsőként le kell tölteni a kiválasztott appot. Ezután el kell látogatni a Beállítások, Általános, Billentyűzetek menüpontba, majd felvenni új beviteli lehetőségként a korábban telepített billentyűzetet. Azután bármikor hozzáférhetünk az új apphoz, írjunk e-mailt, közösségi bejegyzést vagy SMS-t. 

Már csak egy listára van szükség a legjobbakról - vajon mit érdemes kipróbálni?

 

SwiftKey

 

SwiftKey és Swype

A SwiftKey és a Swype a leggyorsabbak között voltak, amelyek iOS-re is elhozták az androidos billentyűzeteiket. Alapvetően mindkettő az ujjunk simítására épülő bevitelre alapoz, vagyis, hogy egyik betűről a másikra húzzuk az ujjunkat, az app pedig megpróbálja kitalálni, mit szeretnénk írni. 

A prediktív bevitel keretében a saját stílusunkat is próbálják megtanulni az appok, illetve abból is okosodnak, hogy miket írunk a Gmailben vagy épp a Facebookon. Természetesen mindkettőnél lehet pötyögni is. A Swypért 0,89 eurót kérnek, míg a SwiftKey ingyenes. 

 

Swype

 

Fleksy

A Fleksy is a gépelési szokásaink alapján igyekszik segíteni az írást, az előnyei közé pedig a gyors bevitel és a gesztusvezérlés tartozik, többek között. Az automatikus javítási ajánlatok között is föl-le görgetve tudunk váltogatni, amikor megjelennek. A törlésről szintén hasonló elv alapján gondoskodhatunk, vagyis jobbról balra húzva az ujjunkat a billentyűzeten. A Fleksy alaposan testre szabható, többek között a kinézete is cserélhető - bár néhány extráért sajnos külön fizetni kell a 0,89 eurós programban. 

 

Fleksy

 

TextExpander

A TextExpander kicsit másképp működik, és ennek megfelelően az ára is más. Az iOS 8-hoz külön elkészült billentyűzet-app lényege az, hogy egy saját karaktersorozatra egy hosszabb kifejezést dob fel nekünk a program. Gyakorlatilag egy szöveges parancsikonok alapján használható óriási vágólappal van dolgunk. Elegendő beírni mondjuk azt, hogy "cím1", és máris megjelenik az előre beállított tartalom, például egy lakcím. Az előre beállított elemeket az iOS 8-nak hála már bárhol használhatjuk. A TextExpander ára 4,49 euró. 

 

TextExpander

 

PopKey

A PopKey szintén nem egy klasszikus billentyűzet, inkább alternatív módon könnyíti meg az okostelefon, tablet használatát. Amennyiben korábban egy GIF képet szerettünk volna elküldeni valakinek csevegéskor, akkor a Fotók appból kellett kikeresni a választott mozgóképet - rosszabb esetben előbb le is kellett tölteni a webről. 

A PopKey ilyen téren rengeteg időt spórol, ugyanis egy nagy adatbázissal rendelkezik GIF képekből, amelyeket azonnal be tudunk illeszteni a "billentyűzetről". Itt feliratkozva lehet értesülni az app elérhetőségével kapcsolatban. 

 

PopKey
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.